Барселона запази първото място след трудна победа срещу ПСВ


Барселона запази първото място след трудна победа срещу ПСВ
Снимка: Getty Images/Gulliver

4812 0

Барселона победи с 2:1 при гостуването си на Айндховен в предпоследния си двубой в груповата фаза на Шампионска лига. И трите попадения паднаха през втората част, като за каталунците се разписаха Меси и Пике, а за домакините Де Йонг. По този начин няма как испанският гранд да бъде изместен от първата позиция. Холандският тим пък е на последното място с 1 точка. 

Домакините започнаха с висока преса и в началните минути създадоха по-опасните положения. Още в 4' се наложи на Тер Щеген да се намеси след удар на Де Йонг. В 16' Перейро достигна до късо подаване на границата на наказателното поле и стреля, но разстресе дясната греда. В 19' Коутиньо стигна до отбира топка в наказателното поле, но ударът му мина покрай вратата.

Постепенно каталунците започнаха да създават повече положения. В 35' Видал стигна до отбита топка и стреля в горния ляв ъгъл, но защитник изби от голлинията. В последвалия корнер отново Видал засече топката, но пак не успя да се разпише. В 39' Меси пое топката от границата на пеналтерията и стреля, но топката мина точно над гредата. 

В последните минути на полувремето домакините изпуснаха два страхотни шанса. Първо Де Йонг разтресе напречната греда, след като засече с глава топката от ъглов. След това и Думфрис при добавката нацели гредата. 

В 59' Розарио достигна до отскочилата топка извън наказателното поле, но шутът му беше блокиран от един от защитниците. Две минути по-късно испанският тим откри резултата. Дембеле асистира на Меси, който от наказателното поле се разписа за 0:1. 

Голът вдъхнови допълнително каталунците и след него Ракитич, както и Дембеле изпуснаха да удвоят преднината на своя отбор. В 70' каталунците реализираха втори гол след заучено положение. Меси центрира ниско покрай стената и Пике отклони в мрежата до гредата - 0:2.

В 75' Стивън Бергвайн шутира след получаването на добро подаване, но опитът му премина встрани от лявата греда. Минута по-късно и Лосано пробва с удар по земя, но вратарят на испанския тим спаси.

Все пак 9 минути преди края домакините върнаха едно попадени. Анхелино демонстрира брилянтна техника и отигра с красиво прехвърлящо подаване в наказателното поле, от където Де Йонг насочи топката към вътрешната страна на дясната греда - 1:2.

ПРЕДИ МАЧА

В момента Барселона е лидер в група B с 10 точки, а холандския тим е в дъното с 1. Испанският гранд ще се опита с минимум усилия да спечели първото място, тъй като в Ла Лига тази година е много оспорвано.

Филипе Коутиньо е възстановен от контузията си и попадна в групата за предстоящия мач. Бразилецът получи контузия в двубоя с Интер и пропусна последните три седмици. Иван Ракитич също отново е на разположение на треньора Ернесто Валверде. Проблемите за специалиста обаче са доста, като към контузиите на Томас Вермален и Сержи Сампер се присъединиха тези на Рафиня Алкантара, Сержи Роберто, Луис Суарес, Яспер Силесен и Артур.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ПСВ: Зоет, Анхелино, Виргевер, Швааб, Думфрис, Хендринкс, Розарио, Бергвайн, Перейро, Лосано, Де Йонг

БАРСЕЛОНА: Тер Щеген, Семедо, Пике, Ленгле, Алба, Ракитич, Бусктес, Видал, Дембеле, Коутиньо, Меси

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички