Игуаин и Ювентус с голяма крачка към финал в Шампионска лига (ВИДЕО)


Игуаин и Ювентус с голяма крачка към финал в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

3056 0

Отборът на Ювентус постигна много ценна победа с 2:0 като гост над Монако в първи 1/2-финал между двата тима в Шампионска лига.

В герой за "Старата госпожа" на стадион "Луи II" се превърна Гонсало Игуаин, който вкара и двете попадения след асистенции на Даниел Алвес.  Играчите на Леонардо Жардим пък изиграха един от най-слабите си мачове през сезона и допуснаха първа домакинска загуба, след като бяха в серия от 13 поредни победи във всички турнири.

Срещата започна с натиск на Ювентус, като на два пъти Алвес бе под светлината на прожекторите, след като първо опита изстрел от малък ъгъл, спасен от Субашич, а минута по-късно опита центриране към Игуаин, което обаче прескочи централния нападател.

13' след първия съдийски сигнал и Монако стигна до голово положение, като Мбапе получи центриране в наказателното поле, но ударът му с глава попадна право в ръцете на Джанлуиджи Буфон. В 15' отново капитанът на "старата госпожа" предотврати гол във вратата си. Дирар проби от дясно и подаде остро на близката греда към младия френски нападател, който за втори пореден път опита да притесни Буфон, но без успех.

В 29' "бианконерите" излезнаха напред в резултата след брилянтна атака, осеяна с красиви отигравания. Първо Дибала свали висока топка с пета към Игуаин, който след това изведе Алвес и той напредна сериозно в половината на домакините, стигна до наказателното поле и видя връхлитащия Игуаин. Бившият играч на Барселона също подаде с пета, а аржентинският нападател бе оставен непокрит и от движение с удар по земя парира Субашич - 0:1.

За трети път от началото на срещата Буфон отчая атаката на Монако. Това се случи само минута след подновяването на играта, като Фалкао се оказа с топка в крака след рикошет, но ударът му попадна в средата на вратата и италианският страж укроти кълбото в обятията си.

В 54' и Субашич демонстрира класа, след като Маркизио открадна топка в половината на тима от Княжеството и нахлу в наказателното поле, шутира, но стражът на домакините изчисти добре с крак.

30' преди края на срещата дуото Алвес - Игуаин отново даде резултат. Десният бранител се оказа пред наказателното поле, вдигна глава, видя къде се намира нападателят на тима и прецизно подаде към него. За играч от класата на аржентинеца пък не представляваше никакъв проблем да завърши атаката с гол - 0:2.

Преди мача

Няма спор, че Монако е приятната изненада в най-комерсиалния футболен турнир. Момчетата на Леонардо Жардим правят истински фурор и в Лига 1, където почти сигурно ще се окичат със златните медали.

Младите "монегаски" постигнаха победи в елиминационната фаза срещу Манчестър Сити и Борусия Дортмунд, като и в двата сблъсъка имаше голям брой голове. 

Ювентус от своя страна играе на познатото ниво и в Шампионска лига, и в първенството на Италия, където отново ще са шампиони. "Старата госпожа" може да се похвали с елиминацията на Барселона в 1/4-финалите. 

Статистиката показва, че италианците никога не са били изхвъряни от турнира на богатите от френски тим, като случаите са цели 11. 

Състави

Монако: Субашич, Фабиньо, Йемерсон, Дирар, Фалкао, Силва, Бакайоко, Сидибе, Глик, Лемар, Мбапе.

Ювентус: Буфон, Барзали, Бонучи, Киелини, Алвес, Пянич, Маркизио, Сандро, Дибала, Манджукич, Игуаин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички