Тони Кроос донесе първа победа на Реал Мадрид за сезона в Шампионска лига


Тони Кроос донесе първа победа на Реал Мадрид за сезона в Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

5308 0

Реал Мадрид победи с 1:0 Галатасарай в третия кръг от груповата фаза на Шампионска лига. Единственото попадение отбеляза Тони Кроос през първата част и донесе първи успех за "белия балет" за сезона в турнира. Отборът на Зинедин Зидан вече е на второ място с 4 точки, а на първото е ПСЖ с 9 точки.

Мадридчани установиха контрол върху топката още от първата минута. Това обаче не им помогна в създаването на опасни положения и първите две възможности бяха за домакините. Тибо Куртоа спаси два удара само в рамките на минута. Андоне се озова сам срещу стража на Реал, който обаче успя да избие топката.

Малко след това отново Андоне бе изпуснат при центриране, но Куртоа спаси вратата си от гол и този път. В 14' Бензема проби в полето на Галатасарай и пусна надясно към Родриго. Бразилецът обаче стреля слабо и Муслера улови без проблеми. Малко след това Бензема стреля подаване от Валверде, но право в в ръцете на Муслера.

В 18' Реал се възползва от недобра подредба в защитата на домакините и откри резултата. Бензема и Азар си взаимодействаха отлично отляво, като белгиецът подаде, но вместо до нападателя, топката стигна до Тони Кроос. Той със силен удар прати топката в мрежата за 0:1, макар и след лек рикошет.

В 23' Каземиро насочи подаване към Родриго, но ударът на младока бе много слаб. След него и Азар, и Валверде пробваха удари, но и в двата случая неуспешни. В 38' домакините бяха близо до изравняване. Бабел проби отляви и центрира, като Беланда засече, но Куртоа спаси. Минута след това Бензема отправи много тежък удар от границата на наказателното поле, но високо над вратата.

В 53' Кроос подаде към Бензема, който напредна с топката и насочи кълбото към близкия ъгъл, но Муслера показа класа и изби в корнер. В 59' отново Муслера се справи превъзходно след удар на Еден Азар.

В 65' белгиецът направи невероятен пропуск, след като бе изведен в наказателното поле. Азар преодоля и Муслера, но ударът му срещна напречната греда, като вложи прекалено много сила в удара си. След това положенията намаляха, а десетина минути преди края Зидан смени Азар и Валверде с Винисиус и Хамес. В 84' Нзонзи засече центриране с глава, което прелетя опасно близко до вратата. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Галатасарай: Муслера, Нагатомо, Луйиндама, Маркао, Мариано, Н'зонзи, Фегули, Беланда, Сери, Бабел, Андоне

Реал Мадрид: Куртоа, Марсело, Рамос, Варан, Карвахал, Кроос, Каземиро, Валверде, Родриго, Азар, Бензема

ПРЕДИ ДВУБОЯ

13-кратният европейски клубен шампион е изправен пред огромно изпитание. "Белия балет" е записал тежко поражение от ПСЖ (0:3) и изненадващо равенство срещу Брюж (2:2) в груповата фаза на Шампионска лига до този момент. Така след изиграването на първите две срещи "Кралския клуб" има само 1 точка.

При така стеклите се обстоятелства тазвечершния двубой изглежда като задължителен за Зинедин Зидан и неговите момчета. Столът на френския наставник е изключително разклатен, след като неубедителните представяния на отбора са и в Ла Лига, където преди дни Реал загуби от непретенциозния тим на Майорка с 0:1.

Контузени са Начо, Лука Модрич, Гарет Бейл и Марко Асенсио, но в тима най-вероятно ще се завърне Тони Кроос, който ще бъде в средата на терена заедно с Каземиро и Федерико Валверде.

За домакините големият въпрос ще бъде свързан с участието на Радамел Фалкао, който все още не е напълно възстановен от болки в ахилеса. Контузен е Марио Лемина, а Емре Акбаба е твърдо аут от сметките на Фатих Терим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички