Реал матира Байерн насред Мюнхен, Роналдо с два гола и рекордно постижение (ВИДЕО)


Реал матира Байерн насред Мюнхен, Роналдо с два гола и рекордно постижение (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

4576 0

Отборът на Реал Мадрид постигна много важна победа като гост над Байерн Мюнхен с 2:1 в мач от 1/4-финалите на Шампионска лига.

Срещата започна отлично за домакините, които първо поведоха с гол на Артуро Видал, а след това можеха да удвоят след несправедливо отсъдена дузпа. Тогава обаче чилиецът стреля над вратата.

След почивката момчетата на Зинедин Зидан излезнаха преобразени и след само 2' Кристиано Роналдо изравни. Последва червен картон за Хави Мартинес, който в рамките на 2' фаулира два пъти португалеца и Никола Рицоли на два пъти му показа жълт картон, а при втория респективно и червен. До края на срещата последва и втори гол на CR7, който беше негов 98-ми в Шампионска лига и общо 100-тен в европейските клубни турнири.

В 15' на двубоя Реал Мадрид получи първа добра възможност да обстрелва вратата на Мануел Нойер, след като Карим Бензема бе фаулиран пред дъгата на наказателното поле от Жером Боатенг. Зад топката очаквано застана суперзвездата Кристиано Роналдо, но шутът му премина високо над вратата.

120 секунди по-късно и Тони Кроос получи добра възможност да стреля, но и неговият шут от движение излезе в корнер. Последва центриране от Кроос, като Бензема бе най-съобразителен в наказателното поле, заби топката в земята, но за негово нещастие тя срещна напречната греда, а след това Нойер я улови.

В 25' обаче Байерн Мюнхен поведе в резултата, въпреки по-добрата игра на гостите. Шаби Алонсо центрира от корнер, а Начо изпусна Артуро Видал, който заби с глава топката във вратата на Кейлор Навас. Статистиката показва, че това е първи гол, който Реал получава след удар с глава от ноември 2014 година.

5' преди края на първата част Ариен Робен направи един от характерните си пробиви по десния фланг, брилянтно се освободи от Кроос и центрира в наказателното поле, където непокрит пак беше Видал, но изстрелът с глава на чилиецът този път премина далеч от целта.

2' по-късно пък Роналдо отправи първи точен изстрел, след като получи на дъгата на наказателното поле, обърна се и стреля, но Нойер бе на мястото си и изчисти в корнер. Последва късо изпълнение и диагонален удар на Кроос, но топката премина в страни от рамката на вратата.

В 44' се стигна и до най-дискусионната ситуация в мача. При атака на домакините Франк Рибери стреля и топката срещна  рамото Дани Карвахал, но Никола Рицоли посочи бялата точка. Зад топката застана Видал, който стреля метри над вратата на Навас.

В добавеното време пък Гарет Бейл опита късмета си след изстрел от движение, но кълбото попадна право в ръцете на Нойер, като това бе и всичко по-интересно за първата част.

Само 2' след подновяването на играта Кристиано Роналдо изравни. Карвахал центрира от дясно, а суперзвездата бе оставен сам в наказателното поле и с прецизен удар изравни - 1:1.

В 56' Лука Модрич центрира към Бейл, който с глава насочи топката идеално по посока на вратата, но за пореден път Нойер показа блестящия си рефлекс, за да опази вратата си от втори гол.

Само в рамките на 2' между 59' и 61' Хави Мартинес направи два фаула срещу Кристиано, като и за двата заслужено получи жълти картони и очаквано бе пратен от Рицоли под душовете.

В 73' отново Мануел Нойер се оказа последна преграда пред втори гол за тима на Зинедин Зидан, след като Карвахал изведе добре Бензема в наказателното поле, но ударът на френския таран бе отразен.

Въпреки множеството спасявания на Нойер, втори гол във  вратата му падна в 76', след като Кристиано Роналдо се възползва от страхотно центриране на Марко Асенсио - 1:2.

 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

БАЙЕРН: Нойер, Лам, Боатенг, Мартинес, Алба, Алонсо, Тиаго, Видал, Робен, Рибери, Мюлер

РЕАЛ МАДРИД: Навас, Карвахал, Рамос, Начо, Марсело, Каземиро, Кроос, Модрич, Роналдо, Бейл, Бензема

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Байерн Мюнхен влиза в двубоя на крилете на силната си форма. През 2017 година Байерн има едва една загуба и две равенства, което осигури солиден аванс на тима в Бундеслигата преди важните мачове в Шампионска лига. Освен това през уикенда баварците унижиха Борусия Дортмунд с 4:1 и са фаворит в предстоящия двубой с Реал Мадрид.

"Белия балет" в същото време записа много колебливи игри след смяната на календара, но въпреки това  с равенството си в дербито на Мадрид отвори аванс от 3 точки и има мач по-малко от Барселона - фактор, който ще помогне на Зинедин Зидан и компания да обърнат по-сериозно внимание на Байерн в следващите 2 седмици.

В последните си 8 гостувания в Мюнехн Реал Мадрид има само една победа, но тя дойде на полуфиналите през 2014 година, когато "белите" спечелиха с категоричното 0:4. Тогава пък треньор на тима беше Карло Анчелоти - човекът, който води Байерн към требъл през настоящия сезон. "Кралете" все пак влизат в двубоя след серия от 5 поредни победи като гост и ще се надяват на силно представяне тази вечер.

И в двата тима има сериозни проблеми, като Карло Анчелоти няма да може да разчита на Матс Хумелс и Роберт Левандовски. Начо пък влиза на пожар сред титулярите на "белия балет" заради контузиите на Пепе и Рафаел Варан.

Очаквайте около 20:45 часа стартовите състави на двата отбора!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички