Шакири няма да пътува за Сърбия, за да се избегне конфликт


Шакири няма да пътува за Сърбия, за да се избегне конфликт
Снимка: Getty Images/Guliver

1828 0

Офанзивният халф на Ливърпул Джердан Шакири не бе включен в групата на тима за гостуването на Цървена Звезда от Шампионската лига, за да се избегне евентуален конфликт с феновете на сръбския тима.

Швейцарският национал е с косовски произход, а по време на Световното първенство в Русия бе в центъра на сериозен скандал, след като заедно със съотборника си при "кръстоносците" Гранит Джака показа знака на двуглавия орел на феновете на Сърбия по време на мача им от груповата фаза. Това предизвика огромно възмущение от страна на "плавите", а двамата играчи бяха глобени, а мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп не иска да рискува да се стигне до нови неприятни ситуации.

"Отиваме във фантастичния Белград като футболен отбор, за да играем футбол. Чухме спекулациите за това какво посрещане може да очаква Шак и въпреки че няма как да знаем какво точно ще се случи, искаме да отидем там концентрирани напълно върху футбола, без да трябва да мислим за нещо друго", обясни Клоп своето решение.

"Ние сме Ливърпул, голям футболен клуб, но не искаме да кажем нищо повече. Не изразяваме политическо съобщение, просто искаме да се фокусираме върху един страхотен мач, свободни от всичко останало. Това е причината Шак да не е в групата и той разбира и приема това. Ние обичаме Шак и той ще играе много пъти за нас, но не и във вторник", допълни германският специалист. Извън групата на "червените" остана и капитанът на тима Джордан Хендерсън, който продължава да се възстановява от проблем със сухожилие, но полузащитникът Наби Кейта и централният бранител Деян Ловрен се завръщат. Двубоят между Цървена Звезда и Ливърпул е утре вечер от 19:55 часа.

През уикенда мърсисайдци завършиха 1:1 с Арсенал, но жестока грешка на реферите коства победата на Ливърпул

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички