Серхио Рамос унищожи мечтите на Наполи


Серхио Рамос унищожи мечтите на Наполи
Снимка: Guliver/GettyImages

2605 0

Реал Мадрид ще продължи да защитава трофея си в Шампионска лига, след като стигна до пълен обрат и успех с 3:1 на "Сан Паоло" над Наполи.

Домакините бяха далеч по-добрият отбор през първото полувреме, но единствено Мертенс успя да отбележи в 24', а двата отбора удариха и по една греда.

През второто полувреме събитията можеха да се повторят, но Серхио Рамос вдигна своите. Само в рамките на 5 минути (между 51' и 56') успя да реализира два гола с глава и реши всичко в сблъсъка.

Алваро Мората фиксира крайното 3:1 секунди преди края, а с две победи от по 3:1 Реал Мадрид продължава напред. Играта на Реал обаче изобщо не беше добра, като отново защитникът Рамос трябваше да спасява своите в тежката ситуация.

Сушата на Кристиано в Шампионска лига пък продължава, като вече няма гол в над 600 минути в турнира.

В другия двубой Байерн отново удари с 5:1 Арсенал и се класира напред с общ резултат 10:2.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Феновете бяха заели местата си часове преди началото на мача и пееха много преди първия съдийски сигнал. "Сан Паоло" обаче изригна на първия съдийски сигнал, а в 48-ата секунда Мертенс пробва удар, който беше опасен, но след намеса на Пепе топката излезе в корнер.

Наполи натисна сериозно в начални минути и отправи цели 3 удара. В 8' Хамшик беше близо да открие резултата, но коженото кълбо мина на сантиметри встрани от вратата. в 12' Инсинье също пробва удар от разтояние, спасен от Навас, а 3 минути по-късно от 12 метра Хамшик не успя да уцели вратата - сериозен натиск на "партенопей".

В 24' натискът на домакините даде резултат. Хамшик се озова зад гърба на Каземиро и успя да изведе Мертенс в наказателното поле - удар и 1:0 в полза на италианския тим.

Реал Мадрид се опита бързо да върне гол и Кристиано Роналдо излезе на идеална позиция за това, но неговият удар срещна гредата, а Гарет Бейл след това не успя да намери Карим Бензема в наказателното поле - първи шанс за мадридчани.

8 минути преди почивката Наполи имаше нов страхотен шанс да поведе. Домакините атакуваха на скорост, а злополучен рикошет за "белите" изведе Мертенс на стрелкова позиция - удар, но в гредата и късметът покри Реал Мадрид.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Наполи отново натисна след почивката и играеше с висока преса, без да се притеснява от възможността за контраатака. "Кралете" продъжлиха да играят слабо в средата на терена и изобщо не можеха да организират нападение, по подобие на първата среща. Все пак в 51' домакините сбъркаха и Кроос напредна и центрира, но защитник изби пред Бензема.

Изчистването в корнер обаче се оказа пагубно за Наполи. Центрирането на Кроос намери Рамос, който за пореден път с глава успя да изравни резултата - 1:1. Скоро след това Маурисио Сари направи и първата си смяна, пускайки Марко Рог на мястото на Алан, който в 54' си изкара жълт картон.

В 56' нов корнер пред вратата на Наполи реши всичко в сблъсъка - центриране на Кроос, пак удар на Рамос и 1:2 в полза на европейския клубен шампион.

Няколко минути по-късно Марко Рог можеше да отбележи, но топката мина над вратата. В 70' Роналдо пък остана сам срещу Рейна, но вратарят първо затвори отлично ъгъла на португалеца, а след това успя и да избие топката от краката на нападателя, който не успя да го финтира извън наказателното поле.

За пореден път Роналдо получи шанс да се разпише, след като в 77' беше изведен в наказателното поле, но този път беше блокиран от Кулибали. В 82' пък Карвахал си поигра на "21" в противниковото наказателно поле и стигна фронтално на 3 метра от Рейна, но стреля над вратата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

НАПОЛИ (4-2-3-1): Рейна, Хусай, Албиол, Коулибали, Гулам, Алан, Диавара, Хамшик, Кайехон, Инсинье, Мертенс

РЕАЛ МАДРИД (4-3-3): Навас, Карвахал, Пепе, Рамос, Марсело, Кроос, Каземиро, Модрич, Бензема, Бейл, Роналдо

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Кралете" пристигнаха в Италия с най-добрия възможен състав, но и в "спорна" форма. Реал Мадрид играе по-слабо от началото на 2017 година, но точно преди заминаването на тима "белите" биха с 4:1 като гост Ейбар и загряха максимално добре за предстоящия сблъсък.

Освен това Зинедин Зидан успя да ротира състава си така, че да е максимално свеж за срещата с Наполи във вторник вечер. Очаква се той да заложи на състава, който излезе на терена в Милано срещу Атлетико във финала на Шампионска лига.

Наполи отбеляза така важен гол на чужд терен в първата среща, който остави шансовете на "партенопей" в реванша. Проблемът за водения от Маурисио Сари тим е фактът, че всъщност поведе на "Сантиаго Бернабеу", но въпреки това Реал Мадрид съумя да отбележи 3 безответни попадения.

Италианският гранд се намира в отлична форма, като през уикенда Дрийс Мертеенс вкара два гола, с които Наполи спечели с 2:1 при гостуването си на Рома. Преди това отборът загуби изненадващо от Аталанта у дома, както и от Ювентус за Купата на страната, но останалите резултати на тима са впечатляващи.

Очаквайте около 20:45 часа стартовите състави на двата отбора!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички