Рекордите, които могат да бъдат направени на финала в Шампионска лига


Рекордите, които могат да бъдат направени на финала в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

1358 0

Големият сблъсък между Реал Мадрид и Ювентус на финала в Шампионска лига ще сложи края на футболния сезон в Европа. Двата тима показаха най-голяма последователност в турнира и сега ще премерят сили на финалната права. 

Двубоят и всичко интересно около него може да следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Освен че ще стане ясен новия носител на трофея, има и няколко рекорда, които може да се запишат тази вечер:

Реал Мадрид може да се превърне в първия отбор, който защитава трофея си в две поредни години

Двадесет и четири отбора са пробвали и точно толкова са се провалили. Откакто европейският турнир стана Шампионска лига през 1992 година, всеки един от отборите - Аякс, Милан, Манчестър Юнайтед, Ювентус - всички те са оставали с празни ръце при повторния си опит. Историята определено не е на страната на "Кралете".

Ювентус да се превърна в петия тим, направил требъл

Само четири тима са успяли да постигнат требъл през годините - Манчестър Юнайтед (1999г.), Интер (2010г.), Байерн Мюнхен (2013г.) и Барселона (2009 г. и 2015 г.). Ювентус за втори път има тази възможност, след като през 2015г. на финала срещу Барселона и двата тима бяха пред требъл, но каталунцитя успяха. 

Роналдо и/или Рамос могат да се превърнат в първите играчи, отбелязали на три финала

Двамата са едно от най-голямото вдъхновение за успехите на Реал и тази вечер ще имат поредната възможност, за да го докажат. И Роналдо, и Рамос са отбелязвали в два финала в ШЛ, а днес може да влязат и в историята, ако отново се разпишат. Португалецът има попадния на финалите през 2008г. с Манчестър Юанйтед и 2014г. с Реал. Капитанът на "Белия балет" пък се разписа през 2014г. и 2016г.

Буфон може да стане най-възрастният носител на трофея

На 39 години и 125 дни за Буфон може да е в залеза на своята кариера, но не това показва през последната година. Легендата на Юве показва, че продължава да е на висота и да спасява отбора си в деликатни ситуации. Днес ще се бори за единствения трофей, който няма в кариерата си.

Роналдо да се присъедини към Зеедорф с четири титли от най-стария европейски клубен турнир

Без значение дали ще отбележи, или не Роналдо ще се присъдини към Зеедорф, Иниеста, Меси към носителите на 4 титли. Зеедорф обаче е единственият до този момент, от изброените, които е играл във всичките финали. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички