Реал и Борусия направиха красив завършек на груповата фаза в Шампионска лига


Реал и Борусия направиха красив завършек на груповата фаза в Шампионска лига
Снимка: Gulliver/GettyImages

2554 0

Реал Мадрид постигна победа за престиж в края на кампанията си в груповата фаза на Шампионска лига. "Белия балет" успя да спечели драматично срещу Борусия (Дортмунд) с 3:2 и остави "жълто-черните" с едва две точки в групата.

"Кралете" поведоха с 2:0 до 15', след като голове отбелязаха първо Борха Майорал, а след това и Кристиано Роналдо. Домакините обаче изпуснаха куп положения, а контузия на Варан промени тактиката на Зидан, който пусна на негово място Асенсио, а след това премести Лукас на десния бек.

Това се оказа пагубно, след като Обамеянг вкара два гола - в края на първото полувреме и в началото на второто, за да изравни, след грешки на Рамос и Начо. Все пак обаче в 82' Васкес успя да вкара за 3:2 и донесе 4-ата победа на Реал в груповата фаза.

Все пак победител в група H №1 е Тотнъм, който завърши с 16 точки - 3 повече от Реал Мадрид, след успех над Апоел.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Реал Мадрид успя да поведе още в 9'. Кристиано Роналдо се понесе по лявото крило, проби към наказателното поле и подаде страхотно за Иско. Плеймейкърът не успя да овладее, но движението на топката се получи като перфектна асистенция за Майорал, който не сбърка, останал сам срещу вратаря - 1:0.

В 13' Реал Мадрид поведе с 2:0. Начо проби по дясното крило и, въпреки че центрирането не стигна до Майорал, тя се озова в Ковачич. Той пусна за Роналдо на границата на наказателното поле. Португалецът с прекрасен изстрел стреля мощно в горния десен ъгъл - 2:0.

В края на първото полувреме жестока грешка в защитата на Реал Мадрид доведе до гол за гостите. Шмелцер се провря между двамата играчи на "кралете" и се понесе по лявото крило, центрира отлично за Обамеянг и той с глава засече за 2:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна ужасяващо за Реал Мадрид. Шахин изведе по страхотен начин Обамеянг, който беше оставен сам от Рамос. Навас първо спаси, но след това нападателят успя да прехвърли вратаря - 2:2.

В 82' Реал Мадрид организира остра атака, която обаче завърши по странен начин. Топката се озова в Ернандес, който с глава подаде на Васкес. Той от границата на наказателното поле стреля слабо, но много точно - 3:2.

Преди мача

Европейският клубен шампион Реал Мадрид приема тази вечер Борусия Дортмунд в последния мач от груповата фаза на Шампионска лига

В група Н вече всичко е ясно, като Тотнъм ще завърши на първата позиция, "кралския клуб" ще остане на второто място. "Жълто-черните" от своя страна ще търсят поне точка на "Сантяго Бернабеу", ако искат да играят в Лига Европа напролет. Германците имат по две точки с 4-тия АПОЕЛ, който гостува на Тотнъм.

Състави:

Реал Мадрид: Навас, Ернандес, Варан, Рамос, Начо, Иско, Каземиро, Ковачич, Роналдо, Лукас, Моя.

Борусия Дортмунд: Бурки, Сократис, Суботич, Шмелцер, Гереро, Даху, Шахин, Бартра, Пулишич, Кагава, Обамеянг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички