Реал Мадрид е отново на финал след ново зрелище с Байерн (Мюнхен) на "Бернабеу"


Реал Мадрид е отново на финал след ново зрелище с Байерн (Мюнхен) на "Бернабеу"
Снимка: Getty Images/Gulliver

8698 0

Реал Мадрид е първият финалист в Шампионска лига. "Белия балет" елиминира Байерн (Мюнхен) с общ резултат 4:3 и е за четвърти път на финал в турнира в последните 5 години.

Срещата тази вечер на "Сантяго Бернабеу" завърши 2:2, като големият герой за домакините бе Кейлор Навас, който направи невероятни спасявания. Йошуа Кимих откри резултата още в 3', но Карим Бензема отбеляза два гола в 11' и 46' и сътвори пълен обрат. В 63' Хамес Родригес отново върна интригата,но до края на срещата не паднаха повече голове въпреки многото положения, които създадоха гостите.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Гостите започнаха по-добре срещата и почнаха да атакуват още от самото начало. Това даде резултат и в 3' Кимих откри резултата. Мюлер центрира в наказателното поле, топката се удари в тялото на Толисо и стигна до Кимих, който отблизо отбеляза за 0:1. Серхио Рамос също не се намеси добре. 

В 7' Кристиано Роналдо изпусна добра възможност, след като Бензема пусна топката към него, но португалецът прати топката встрани от вратата. "Белия балет" обаче бързо възстанови равенството. Марсело центрира в наказателното поле и предостави топката на Бензема, който с глава се разписа - 1:1. 

В 17' гостите имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Роберт Левандовски в наказателното поле, но реферът бе категоричен, че такова няма. Двата отбора продължиха да играят на много високи обороти и да сътворят зрелище на "Бернабеу". Пресата на гостите продължи, но Реал успя да създаде много хубава атака в 28', Марсело пробва с извеждащ пас, но нито Бензема, нито Роналдо успя да се разпише и топката излезе само в корнер. 

В 33' Хамес Родригес направи непростим пропуск. Кимих направи пробив отляво, а Левандовски достигна до подаването в наказателното поле, но Навас изби топката. След рикошет тя достигна до Хамес, който на опразнената врата не успя да отбележи от близко разстояние и прати топката високо над вратата. 5 минути по-късно и пред Реал се отвори добър шанс, след серия от финтове Роналдо отправи опасен удар в близкия удар, но вратарят на баварците спаси. Края на полувремето бе белязано от спорно решение, гостите поискаха дузпа заради игра с ръка на Марсело, който спря центриране на Кимих. Джунейт Чакър обаче не посочи бялата точка.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Байерн започна по ужасяващ начин второто полувреме. Няколко секунди, след като играта бе подновена Улрай направи детинска грешка. Толисо върна към стража, който в последния момент се сети, че не може да улови топката и се размина с нея. Карим Бензема се възползва от грешката и отбеляза втория си гол в срещата. В 51' Алаба отправи много силен удар от пред наказателното поле, но Навас показа рефлекс и изби топката в корнер.

В 54' звездата на Реал - Роналдо направи невероятен пропуск. Португалецът получи подаване от Марсело, но портгалецът от непосредствена близост прати топката високо в аут. В 60' се стигна до няколко удара към вратата на Навас, но с дружни усилия домакините се справиха. 

В 62' Байерн отново върна интригата с пълна сила. Хамес Родригес отправи силен удар, който се отби от тялото на Варан, но колумбиецът отново стигна до топката и този път не сгреши - 2:2. Хамес спази обещанието си е не се израдва на попадението срещу отбора, който все още държи правата му.

В 71' Зидан направи двойна смяна, Гарет Бейл зае мястото на Бензема, а Каземиро замени Ковачич. В 73' Навас отново блесна с фамозно спасяване. Толисо отправи много силен удар от воле, но стражът на домакините се справи блестящо. В 90' баварците получиха право да изпълнят пряк свободен удар от добра позиция, но отново Навас бе над всички. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Навас, Рамос, Варан, Васкес, Марсело, Ковачич, Кроос, Модрич, Асенсио, Бензема, Роналдо

Байерн (Мюнхен): Улрайх, Хумелс, Зюле, Кимих, Алаба, Толисо, Алкантара, Рибери, Родригес, Мюлер,  Левандовски

ПРЕДИ МАЧА

Ариен Робен е контузен, а в центъра на защитата пък по спешност ще бъде пуснат младият Никлас Зюле, защото Джером Боатенг също получи травма миналата седмица . Артувро Видал също пропуска срещата. Домакините ще бъдат без Карвахал и Иско, а Начо е под въпрос.

По-големият проблем за Реал е представянето на тима като домакин през този сезон. Най-пресният пример е реваншът срещу Ювентус в 1/4-финалите. След страхотна победа в Торино Кристиано Роналдо и компания показаха слаб футбол у дома и едва не отпаднаха като Барселона. В груповата фаза на турнира Реал също не се представи перфектно у дома. Ако АПОЕЛ беше победен с 3:0, то с Тотнъм и Борусия отборът на Зидан имаше сериозни трудности. "Шпорите" взеха от "Бернабеу" една точка след 1:1, а германците бяха победени с 3:2. В осминафиналите ПСЖ също бе близо до положителен резултат в Мадрид, но след като водеше с 1:0, претърпя поражение с 1:3. В Париж и сега твърдят, че съдийството е било ключовият фактор за победата на испанците. Общо през сезон 2017/18 на своя стадион Реал претърпя 5 поражения, а 7 пъти записа равенство. Испанският гранд игра значително по-добре навън, където записа 19 победи. У дома "белите" тържествуваха само 14 пъти.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички