Ясни са полуфиналите в Шампионска лига!


Ясни са полуфиналите в Шампионска лига!
Снимка: Guliver/GettyImages

10583 0

В петък (малко след 13:00 часа българско време) беше теглен последният жребий в тазгодишното издание на Шампионска лига. Последните 4 отбора в най-комерсиалния клубен турнир научиха своята съдба за полуфиналите - последната крачка преди заветната цел.

ЖРЕБИЯТ ЩЕ БЪДЕ ПРОСЛЕДЕН НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG

ЖРЕБИЯТ

Полуфинал №1: Реал Мадрид - Атлетико Мадрид (първата среща е на "Сантиаго Бернабеу")

Полуфинал №2: Монако - Ювентус (първата среща е на "Луи II")

Първите полуфинали ще се изиграят на 2-и и 3-и май, а реваншите са седмица по-късно. Решаващата среща за трофея е на 3-и юни, като символичен домакин ще е победителят в полуфинал №2.

Над 200 милиона души се очакват да гледат финала в Кардиф, като в Уелс очакват стотици хиляди туристи в началото на юни за финалната среща в Шампионска лига.

ПОЛУФИНАЛИСТИТЕ

Реал Мадрид записа страхотно постижение, класирайки се за полуфиналите през тази година. След 2003 година отборът изпадна в "европейска криза", след като чак през 2011 година "кралете" стигнаха до заключителната фаза в турнира. Оттогава насам обаче "белия балет" има 7 поредни полуфинала, печелейки на два пъти "Купата с големите уши".

Градският съперник на тима - Атлетико, се добра до втори пореден полуфинал и е вторият най-постоянен клуб в последните години в надпреварата. В последните 3 издания на Шампионска лига "дюшекчиите" стигнаха два пъти до финал, където загубиха именно от Реал Мадрид.

В топ 4 се завърна и Ювентус, и то по категоричен начин - успех над Барселона в четвъртфиналите, а тимът на Масимилиано Алегри все още не е допуснал гол в елиминационната фаза. "Бианконерите" за последно спечелиха трофея през миналия век, а през 2015 година загубиха на финал от Барселона. За да се доберат до там, те отстраниха Реал на крачка преди финала. Ювентус има и допълнителна мотивация - вратарят Джанлуиджи Буфон мечтае за спечелването на купата - една от малкото, които не е печелил през легендарната си кариера.

Голямата изненада на турнира е Монако - отборът, който съкруши Манчестър Сити и Борусия Дортмунд по пътя към полуфиналите. Това е най-резултатният тим в елиминациите на Шампионска лига. Воденият от Леонардо Жардим отбор изуми всички с атакуващия си футбол и в 4-те мача от елиминациите вкара 12 гола - по 3 във всеки един от тях. Фалкао се прероди при завръщането си на "Луи II", а Килиан Мбапе буквално изригна пред очите на всички изумени анализатори и фенове, отбелязвайки във всеки един от двубоите от елиминациите за своя тим.

Шампион през 2016: Реал Мадрид

Финал през 2016: Реал Мадрид - Атлетико Мадрид (1:1, Реал печели след дузпи)

Финал през 2017: Кардиф, 3.06.

ГЛЕДАЙТЕ ЖРЕБИЯ НА ЖИВО ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички