Пропусната дузпа в края остави Челси с празни ръце на "Стамфорд Бридж"


Пропусната дузпа в края остави Челси с празни ръце на "Стамфорд Бридж"
Снимка: Getty Images/Guliver

2919 0

Английският гранд Челси претърпя загуба с 0:1 от Валенсия в първи мач от груповата фаза на Шампионска лига. "Сините" можеха да изравнят резултата в самия край, но пропусната дузпа ги лиши и от точката в мача, изигран на "Стамфорд Бридж".

Двубоят бе белязан от контузията на Мейсън Маунт, който бе заменен от Педро още в 16-ата минута. През втората част двата отбора продължиха да играят равностоен футбол, но "прилепите" първи нанесоха удар в мача. В 74-ата минута Родриго откри резултата след асистенция на Дани Парехо.

Две минути преди изтичането на редовните 90 минути Челси получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар. Рос Баркли застана зад топката, но не успя да я изпрати в мрежата на бившия вратар на Барселона Йеспер Силесен, с което и подари трите точки на своя съперник.

Така и двата английски гранда - Ливърпул и Челси, започват със загуби своето участие в най-големия европейски клубен турнир. А как се разви мача на европейския шампион Ливърпул срещу Наполи - четете в този материал на SportLive.bg

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички