Поредната иновация в Шампионска лига: Мачовете може да се играят през уикенда


Поредната иновация в Шампионска лига: Мачовете може да се играят през уикенда
Снимка: Getty Images/Guliver

5641 0

Най-комерсиалният футболен турнир Шампионска лига може да претърпи поредната си голяма промяна. За това информира Елиът Ричардсън, който е представител на изданите "Dugout" и твърди, че е научил новината от много доверен източник.

В най-скоро време може да се случи така, че мачовете от Шампионска лига ще се играят през уикенда. Причина за това е, че интерес към турнира на богатите, и то сериозен, има от Азия и Северна и Южна Америка. С изместването на програмата ще се цели по-голям зрителски интерес и още по-големи приходи.

Отборите, които участват в даден сезон на Шампионска лига ще се наложи да играят най-важните си мачове в Европа през събота и неделя. Поради тази причина мачовете им от местните първенства ще бъдат изместени в средата на седмицата, когато по традиция се играят сблъсъците в най-комерсиалния турнир, пише в своя профил в Twitter Ричардсън. 

Немското издание "Bild" също пише за възможните промени. От сезон 2003/2004 в надпреварата има осем групи от по четири отбора, като първите два се класират за фазата на директните елиминации. В най--скоро време обаче турнирът може да претърпи нови промени и да има четири групи с по осем отбора всяка, а мачовете да се играят в края на седмицата. 

ОБЯВИХА ПРОГРАМАТА ЗА 1/8-ФИНАЛИТЕ В ШАМПИОНСКА ЛИГА

Припомняме, че през този сезон вече бяха въведени няколко големи промени. Имаме нови начални часове на мачовете, които вече стартират в 19:55 часа и 22:00 часа. Във фазата на директните елиминации има 4-а смяна, ако се стигне до продължения, а за финала треньорите на двата отбора ще могат да разчитат на по-дълга скамейка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички