Пако сравни мачовете с Атлетико със зъбобол


Пако сравни мачовете с Атлетико със зъбобол
Снимка: Getty Images/Gulliver

1549 0

Голмайсторът на Борусия Дортмунд Пако Алкасер сравни мачовете срещу Атлетико Мадрид със зъбобол преди срещата между двата тима от груповата фаза на Шампионска лига. Лидерите в Бундеслигата приемат Атлети на "Сигнал Идуна Парк" утре вечер, като Алкасер има шест загуби в девет мача срещу "дюшекчиите" с екипите на Хетафе и Валенсия.

"Мачовете на Атлетико са като зъбобол. Те са отбор, който допуска много малко голове и оставя много малко пространства на противника, техните играчи винаги са нащрек. За един нападател това е много тежко", коментира 26-годишният Алкасер, който от началото на сезона има седем гола в Бундеслигата за едва 109 минути игрово време.

"Очевидно е, че Атлетико е страхотен отбор и един от водещите клубове. Ние обаче трябва да направим живота им труден", допълни испанският национал, който е отбелязал 11 гола в последните си 7 мача за Борусия и националния отбор.

ЮРГЕН КЛОП ПОЛУЧИ БОНУС ЗА МАЧА СЪС ЗВЕЗДА

Алкасер играе в Дортмунд под наем от Барселона, където изкара два сезона с ограничени шансове за изява като резерва на Луис Суарес. "Тук усещам една свобода - да играя футбол, да получавам минути и да се наслаждавам на професията си. Нямах тази възможност в Барселона и затова сега всичко върви добре", сподели той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички