ПСЖ разгроми Брюж и се доближи до 1/8-финалите в Шампионска лига


ПСЖ разгроми Брюж и се доближи до 1/8-финалите в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

2451 0

Пари Сен Жермен разгроми отбора на Брюж с 5:0 в двубой от група А в Шампионска лига и вече има 9 точки. С пълния си актив от точки парижани оглавиха еднолично групата си. Мауро Икарди се разписа два пъти, а хеттрик наниза Килиан Мбапе, който по най-добрия начин показа, че се е възстановил от контузията си. Френският национал влезе като резерва в 51', а десетина минути след това отбеляза и първия си гол.

Срещата започна по отличен начин за ПСЖ, като поведе още в 7'. Мауро Икарди си освободи пространство в наказателното поле, за да получи подаване от Анхел Ди Мария, след което изпрати топката във вътрешната страна на дясната греда. В 15' и Ди Мария бе близо до гол, но силният му удар мина покрай лявата греда. Домакините пробваха да върнат попадението, но така и не успяха сериозно да затруднят Кейлор Навас.

И през второто полувреме първата опасност бе пред вратата на домакините. В 51' Мауро Икарди нанесе мощен удар от границата на наказателното поле. Опасният му опит, насочен към долния ляв ъгъл, беше обаче блокиран от Миньоле, който реагира превъзходно. Само в рамките на две минути парижани успяха да убият съвсем интригата. Първо в 61' топката достигна до Килиан Мбапе след няколко нещастни рикошета и той просто отбеляза с глава, в средата на мрежата. Две минути след това Икарди беше намерен непокрит в наказателното поле от Килиан Мбапе и не сгреши с чудесен завършващ удар в долния десен ъгъл.

В 79' Анхел Ди Мария подаде на Килиан Мбапе, който се озова очи в очи с вратаря, след което го преодоля и се разписа. В 83' резултатът стана още по-изразителен за парижани. Чудесна извеждаща топка от страна на Анхел Ди Мария освободи Килиан Мбапе, който оформи хеттрика си в двубоя и крайния резултат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички