Няма ново чудо - Барселона не успя да преодолее стената Ювентус


Няма ново чудо - Барселона не успя да преодолее стената Ювентус
Снимка: Guliver/GettyImages

3020 0

Барселона не успя да запише втори пореден сензационен обрат в Шампионска лига. Ювентус тотално обезличи убийственото нападение на своя домакин и стигна сравнително лесно до 0:0 на "Камп Ноу", а в последните минути дори пропусна победата.

Луис Енрике се върна към основната схема на игра 4-3-3, но и тя не донесе успех на тима, който не успя да се разпише в нито един от двата мача. За пореден двубой от елиминационната фаза големият лидер на тима Лионел Меси разочарова, но този път нито Неймар, нито Луис Суарес имаха силни изяви - подобно на мача срещу ПСЖ. 

"Бианконерите" бяха отлично подготвени за натиска на своя домакин, като едва в края защитата на тима се пропука, но гол така и не падна. Макс Алегри заложи на същия състав от първия двубой и, макар че игра по-дефанзивно, Ювентус отново изигра перфектен тактически мач.

За пръв път в кариерата си Алегри отстрани Барселона в елиминационната фаза на Шампионска лига, а освен това си отмъсти до някаква степен за загубата във финала на турнира през 2015 година.

За Барселона това е второ поредно отпадане на четвъртфинал. За тима остава надеждата за дубъл на домашната сцена, но в първенството засега тима изостава от Реал Мадрид на 3 точки, а и е с мач повече. През идния уикенд е и "Ел Класико".

Ювентус пък влиза категорично сред четвъртфиналистите, след като над 500 минути отборът няма допуснат гол в надпреварата. Останалите четвъртфиналисти са Атлетико Мадрид, Реал Мадрид и Монако.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Ювентус започна мача по коренно различен начин в сравнение с ПСЖ само преди месец. "Бианконерите" опитаха да натиснат в самото начало, като Куадрадо и Дибала имаха сериозни възможности пред себе си, но сбъркаха.

В 16' Дибала успя да комбинира с колумбийския си съотборник, който с гръб към вратата се пробва да стреля, но топката мина над вратата. В същото време Меси и Неймар имаха няколко опасни пробива, но до опасен удар така и не се стигаше.

Само 3 минути по-късно и Барселона можеше да се разпише. Меси получи топката в наказателното поле и стреля мигновено с левия крак, но топката мина малко встрани от вратата. Преди него пък Алба не успя да засече топката след центриране на Сержи Роберто.

Барселона натисна в следващите минути до края на полувремето, но добрите положения пред тима липсваха. Ювентус се отбраняваше страхотно и не даваше никакви пространства. Това изнерви сериозно футболистите на Луис Енрике, а Неймар си изкара жълт картон, който го вади от игра за следващия мач на Барса в Европа.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Вихрено беше началото на втората част, след като на два пъти Неймар нахлу много опасно в половината на Ювентус. Това обаче не доведе до гол, а съотборниците му негодуваха, че не е подал топката. Юве пък сбърка в две подавания към Игуаин, които щяха да го оставят сам срещу вратаря.

В 54' Меси получи отличен шанс да се разпише, но Киелини застана на пътя на удара му и топката излезе в аут. 3 минути по-късно той стреля и от пряк свободен удар, но прати топката в аут.

В 66' Меси имаше златен шанс - Буфон изпусна топката и тя се озова в аржентинеца, фронтално срещу вратата. Той обаче стреля разочароващо в аут. 3 минути по-късно и Роберто имаше добра ситуация пред себе си, но стреля в аут.

Най-доброто положение за Барслеона беше изпуснато от Масчерано 10 минути преди края. За пръв път топката мина зад гърба на защитата на Ювентус, но той не успя да засече добре, а Буфон изби.

Ювентус имаше няколко шанса да стигне до победата при контраатаките си, но Дибала, Игуаин и Куадрадо действаха несъсредоточено в завършващата фаза.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Барселона: 1. Тер Щеген, 3. Пике, 4. Ракитич, 5. Бускетс, 8. Иниеста, 9. Суарес, 10. Меси, 11. Неймар, 18. Алба, 20. Роберто, 23. Юмтити  

Ювентус: 1. Буфон, 3. Киелини, 5. Пянич, 6. Кедира, 7 Куадрадо, 9. Игуаин, 12. Сандро, 17. Манджукич, 19. Бонучи, 21. Дибала, 23. Алвеш

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Барселона вече направи един легендарен обрат в това издание на надпреварата. Възпитаниците на Луис Енрике стигнаха до 6:1 срещу ПСЖ, заличавайки аванса на французите от 0:4.

Сега обаче задачата на "блаугранас" изглежда много по-сложна. Ювентус е далеч по-балансиран състав от ПСЖ и разполага с може би най-добрата защитна четворка в света. Не трябва да бъде игнориран и факта, че на вратата на Ювентус е Джанлуиджи Буфон.

Това обаче не означава, че Барселона няма своите шансове. Каталунците вкараха общо 27 гола в последните 6 домакински мача, а отборът излиза с всички сили, за да търси обрата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички