Младок на Реал разпердушини Галатасарай в голова фиеста на "Сантяго Бернабеу"


Младок на Реал разпердушини Галатасарай в голова фиеста на "Сантяго Бернабеу"
Снимка: Getty Images/Guliver

5917 0

Испанският колос Реал Мадрид постигна втората си победа в груповата фаза на Шампионска лига и вече гледа уверено към 1/8-финалите на надпреварата. "Белия балет" победи Галатасарай с категоричното 6:0 на "Сантяго Бернабеу" в четвърти мач от група А.

В герой за "белите" се превърна 18-годишният нападател Родриго, който записа хеттрик и асистенция на своето име. Карим Бензема добави още две попадения, докато Серхио Рамос впечатли феновете с красиво изпълнена дузпа в стил "паненка".

Двубоят стартира по отличен начин за домакините, които след 14 минути игра вече водиха с три гола, благодарение на Родриго и Рамос. До края на частта Бензема се разписа след подаване на голмайстора Родриго, а в края на втората част отново Бензема и Родриго се разписаха за крайното 6:0.

По този начин Реал Мадрид вече разполага със седем точки на второто място в групата след лидера ПСЖ, който е с пълен актив от 12 точки. "Белите" почти си осигуриха участие в следващата фаза на турнира, след като третият Брюж се намира на пет точки зад тях и изглежда почти невъзможно да скъси дистанцията да испанския гранд.

Първо полувреме

Още в четвъртата минута Реал успя да излезе напред в резултата. Намиращият се в отлична форма Тони Кроос изпрати топката на фланга към Марсело, а бразилецът веднага центрира в наказателното поле. Там Родриго овладя на гърди и спокойно си осигури пространство за изстрел, след което прати топката в мрежата на Муслера - 1:0.

В седмата минута мадридчани повториха почти същата операция, както при първото попадение. "Белите" отнеха топката току пред наказателното поле на Галатасарай, след което Кроос овладя, подаде към Марсело, а крайният защитник предостави центриране за Родриго, който отбеляза втория си гол в мача с глава - 2:0.

Седем минути по-късно "балета" вече водеше с 3:0. Галата извърши нарушение на границата на наказателното поле, а ВАР трябваше да се намеси. От повторенията се видя, че фаулът е извършен точно върху линията на полето, което принуди съдията да посочи бялата точка. Серхио Рамос изпълни "паненка" и зарадва домакинските привърженици - 3:0.

Малко преди края на първата част мениджърът на Реал Мадрид Зинедин Зидан извърши смяна в състава си. Марсело бе изваден от игра, след като бе видимо, че крайният бранител все още не се е възстановил напълно от контузията си и изпитва болки. На негово място се появи Ферлан Менди.

В 45-ата минута Галатасарай допусна недопустима грешка, която на мига бе наказана от футболистите в бяло. Голмайсторът в мача Родриго овладя топката, за да се окаже този път в ролята на асистент на своя колега в атака Карим Бензема, който прати топката в мрежата на Муслера от чиста позиция за 4:0.

В третата минута на добавеното време към първата част Еден Азар осъществи страхотен пробив отляво, с който си осигури възможност за изстрел, а топката като по чудо не влезе в мрежата на Муслера, след като рикошира между краката му, за да излезе в ъглов удар.

Второ полувреме

През втората част Реал драстично намали оборотите с оглед на комфортната преднина в резултата. "Белите" продължиха да държат контрол над мача и не позволиха на своя съперник да се добере до опасни положения пред вратата на Тибо Куртоа.

В 67-ата минута играещият отличен футбол Тони Кроос отправи много тежък удар към вратата на Галатасарай, но Муслера успя да спаси, а при добавката Карим Бензема пропусна да вкара втория си гол в срещата.

Минута по-късно влезлият току-що като резерва Иско засече с глава центриране на Кроос от корнер, но ударът отново бе отразен от Муслера в нов ъглов удар. 

В следващите минути Карим Бензема имаше няколко добри възможности за гол, но не се възползва. Галатасарай стигна до по-добра ситуация за гол в 78-ата минута, но Тибо Куртоа отказа гостите от почетен гол.

В 81-вата минута домакините се добраха и до пето попадение. Дани Карвахал бе изведен в наказателното поле, откъдето подаде успоредно на голлинията, за да намери Бензема, който на празна врата отбеляза втория си гол в мача - 5:0.

СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Рамос, Варан, Марсело, Каземиро, Валверде, Кроос, Родриго, Азар, Бензема

Галатасарай: Муслера, Ферейра, Луйиндама, Маркао, Нагатомо, Сери, Нзонзи, Лемина, Бабел, Андоне, Фегули

Преди срещата:

вубоят е от изключителна важност за "белия балет", който няма право на повече грешки в надпреварата.

Реал разполага с четири точки, като изостава на пет от лидера ПСЖ. Галатасарай пък е на дъното на таблицата с една точка, докато Брюж има две. В предишния мач между двата отбора, изигран в Турция, Реал измъкна минимален успех с 0:1, което е и единствената победа на тима в турнира през новия сезон.

За състава на Зинедин Зидан не са налични Асенсио, Начо и Бейл, които са контузени. Очаква се Хамес и Марсело да се завърнат в игра за "белите". Акбаба е контузен за гостите, а Фалкао и Йозбайраклъ са под въпрос за двубоя.

Двубоят е от изключителна важност за "белия балет", който няма право на повече грешки в надпреварата. Реал разполага с четири точки, като изостава на пет от лидера ПСЖ.

Галатасарай пък е на дъното на таблицата с една точка, докато Брюж има две. В предишния мач между двата отбора, изигран в Турция, Реал измъкна минимален успех с 0:1, което е и единствената победа на тима в турнира през новия сезон.

За състава на Зинедин Зидан не са налични Асенсио, Начо и Бейл, които са контузени. Очаква се Хамес и Марсело да се завърнат в игра за "белите". Акбаба е контузен за гостите, а Фалкао и Йозбайраклъ са под въпрос за двубоя.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички