Меси счупи прокобата и изпепели Ювентус в Шампионска лига (ВИДЕО)


Меси счупи прокобата и изпепели Ювентус в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

3450 0

Лионел Меси се "отпуши" срещу Джанлуиджи Буфон и отбеляза 2 гола за успеха с 3:0 на Барселона над финалиста в Шампионска лига от миналия сезон Ювентус. Решаващият момент дойде в 45', когато Меси избухна и вкара красив гол, а през второто полувреме "блауграна" доказа превъзходството си към настоящия момент от сезона.

Мачът обаче можеше да тръгне в друга посока, след като до 15' Тер Щеген се намеси решаващо на 3 пъти. В 45' Меси отбеляза точно преди края на първата част и даде ключов аванс на своите.

В 56' отново той проби в наказателното поле и след слаба намеса на защитата топката стигна до Ракитич - 2:0. Малко по-късно Меси се разписа за 3:0 и в този момент срещата беше решана.

В другия двубой Олимпиакос чака до продълженията, за да заиграе срещу Спортинг, отбеляза 2 попадения, но загуби с 2:3 от португалския гранд.


All Goals & highlights - Barcelona 3-0 Juventus... by MixxiTV1

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Барселона започна срещата в типичен за себе си стил, пресирайки своя съперник. В 5' обаче Ювентус преодоля дефанзивния вал на Валверде и се понесе на контраатака. Де Шильо реши да стреля от средна дистанция, като едва едва Тер Щеген успя да спаси - първа страхотна възможност в мача.

В 9' пък Дъглас Коста изведе по левия фланг Пауло Дибала, който проби към наказателното поле. Нелсон Семедо успя да го настигне достатъчно, за да го принуди да стреля от 12 метра диагонално и Тер Щеген улови комфортно.

Няколко минути по-късно Пянич се освободи отлично от упеката на Бускетс и стреля от дъгата на наказателното поле, но Тер Щеген се отчете с третата си прекрасна намеса в първите 15 минути.

В 20' Барселона получи страхотен шанс от пряк свободен удар. Меси стреля в стената, но след това Суарес стреля много силно и се наложи Буфон да показва класата си, избивайки в корнер.

Последваха скучни 25 минути, но тишината на "Камп Ноу" беше нарушена от Лео Меси. Той проби през центъра и комбинира на двойно подаване с Луис Суарес. Последва диагонален удар между краката на Бенатия и 1:0 - първи гол на Меси срещу Джанлуиджи Буфон.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част беше открита с пропуск на Дибала. В 47' Коста получи топката по левия фланг и центрира в наказателното поле, където Пике успя да блокира подаването, но топката попадна в Дибала. Той обаче от добра позиция стреля в аут.

В 56' Барселона стигна до втори гол. Меси беше изпуснат по дясното крило и нахлу в пеналтерията. Там той се опита да комбинира със Суарес, но Барзали спря подаването с шпагат. Топката обаче попадна в Ракитич - удар и 2:0.

Третият гол беше въпрос на време и в крайна сметка се стигна до гол. В 69' Барселона организира отлична контраатака, която стигна до Меси по дясното крило. Той проби към наказателното поле, залъга трима и от точката на дузпата се разписа в долния ляв ъгъл.

В края на мача Луис Сурес успя да се разпише, но голът му беше неправомерно отменен заради засада. Тер Щеген на два пъти пък спаси срещу Бернардески, докато Пике изби удар от голлинията.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Барселона започна слабо сезона със загуби от Реал Мадрид в мачовете за Суперкупата на Испания, но клубът се стабилизира в последните седмици и ниже победа след победа. Усман Дембеле пък замени Неймар в състава на "блауграна" и още в дебюта си даде асистенция. Сега е големият тест за настоящия състав на Барселона - срещу отстранилия каталунците тим на Масимилиано Алегри.

Ювентус е безапелационен в Италия, но на "Камп Ноу" пристига с куп проблеми. Маркизио, Манджукич, Киелини, Куадрадо и още няколко играчи от първия тим са аут от сметките, което означава, че Алегри ще трябва да прекроява състава си, и то за среща срещу един от най-силно атакуващите отбори в света.

Състави:

Барселона: Тер Щеген, Семедо, Пике, Ракитич, Серхио, Иниеста, Суарес, Меси, Дембеле, Алба, Умтити.

Ювентус: Буфон, Де Сцилио, Бенатия, Пянич, Игуаин, Дибала, Коста, Сандро, Матюиди, Барзали, Бентанкур.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички