Меси с първи гол срещу Челси, но кои са отборите, срещу които никога не се е разписвал?


Меси с първи гол срещу Челси, но кои са отборите, срещу които никога не се е разписвал?
Снимка: Getty Images/Gulliver

2086 0

Голямата звезда на Барселона Лионел Меси най-сетне успя да счупи каръка срещу Челси и отбележи гол, донасяйки равенството на "Стамфорд Бридж" в първия 1/8-финален мач в Шампионска лига. 

Това означава, че останаха само 6 от 37 отбора, срещу които аржентинецът не се е разписвал в Европа. Единственият английски тим, който остана е Ливърпул. "Червените" се изправиха срещу Барселона в мач от 1/8-финалите на Шампионска лига през 2007 година, като „мърсисайдци“ елиминираха противника си след победа с 2:1 на „Камп Ноу“ и загуба с минималното 0:1 на „Анфийлд“. Меси изигра пълни минути и в двата двубоя, но не успя да се разпише.

Друг отбор е Атлетико (Мадрид), който бе и най-близо до рекорда на Челси. Двата тима са се изправяли един срещу друг 4 пъти, но Меси не се е разписвал. 122 минути, в толкова аржентинецът не успя да покори вратата на португалския Бенфика. 

Меси е играл срещу Рубин в цели 4 мача, но е печелил само един от тях – две равенста, една загуба. Аржентинецът не е успявал да вкара в нито един от тези мачове. През 2010 каталунците играха 4 пъти срещу Интер на Жозе Моуриньо, но и срещу италианците статистиката на Меси остава негативна. Срещу друг италиански тим - Удинезе, има 70 минути, но не успява да вкара гол. През 2005г. двата тима играят един срещу друг, като каталунците побеждават с 4:1, а Роналдиньо бележи хеттрик.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички