Манчестър Сити продължава уверено в Шампионска лига


Манчестър Сити продължава уверено в Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

1192 0

Манчестър Сити изкова третата си поредна победа в Шампионска лига, след като се добра до 2:1 срещу Наполи, макар че мачът можеше да завърши и по друг начин, след като "гражданите" не успя да решат двубоя още през първата част.

От самото начало Манчестър Сити пое контрола върху срещата и рано-рано си осигури отличен аванс от 2 гола. Още в 9' Силва проби в наказателното поле и подаде на Уокър, който стреля право в тялото на защитник. При добавката обаче Стърлинг беше точен - 1:0.

Само 4 минути по-късно Кевин Де Бройне с отличен пробив и асистенция намери Габриел Жесус на метър от вратата - 2:0.

Все пак Наполи не се предаде, а се опита до края на полувремето да върне поне един от головете пасив. Така се стигна до до 38', в която беше отсъдена дузпа за гостите. Мертеенс обаче стреля право в Едерсон и пропусна да намали - 2:0 до почивката.

Втора дузпа беше отсъдена за Наполи в 74', след като Фернандиньо спря непозволено съперников футболист. Този път резервата Диавара стреля и успя да вкара. До края обаче "гражданите" задържаха аванса си и спечелиха поредната си победа през настощия сезон.

По този начин Манчестър Сити почти със сигурност се класира за следващия етап на турнира с актив от 9 точки. Шахтьор е с актив от 6, докато Наполи може да има сериозни проблеми, тъй като има само 3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички