Ливърпул взе комфортен аванс в първия 1/4-финал с Порто, но всичко ще се реши на "До Драгао" (ВИДЕО)


Ливърпул взе комфортен аванс в първия 1/4-финал с Порто, но всичко ще се реши на  "До Драгао" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

9077 0

Отборът на Ливърпул спечели с 2:0 първия 1/4-финален сблъсък с Порто от Шампионска лига. "Червените" се наложиха на своя "Анфийлд", като вече 21 мача не познават вкуса на загубата у дома в Европа.

Наби Кейта се разписа още в 5', като това бе втори пореден мач, в който халфът бележи. До края на първата част и Роберто Фирмино бе точен, за да даде комфортен аванс на тима си. 

В хода на цялата среща имаше още чисти положения и за двата тима, но до повече попадения не се стигна. Нападателят на "драконите" Марега сам получи няколко чисти възможности пред вратата на Алисон, но не успя да намери мрежата на съперника.

Срещата започна с изненадващ натиск на Порто, но играчите на Юрген Клоп взеха нещата в свои ръце. Ливърпул поведе в резултата още с първата си атака в 6'. Садио Мане получи добър пас по фланга от Джеймс Милнър. Сенегалският нападател комбинира с Роберто Фирмино, който върна към Наби Кейта. Последният нанесе удар и с помощта на рикошет резултатът бе открит - 1:0.

Отговорът на гостите дойде в 16'. Марега изведе отлично с пета Соарес, който после върна в малкото наказателно поле за колегата си в атака, който обаче извърши нарушение срещу Върджил ван Дайк.

В 18' Мохамед Салах имаше шанс да се разпише за 2:0, след като получи пас от Кейта и стреля от въздуха. Икер Касияс показа колебание, но в крайна сметка успя да улови.

В 22' египетският ас направи огромен пропуск, след като пресече върната топка и остана сам срещу Касияс. Вместо да прехвърли легналия страж на гостите обаче, Салах стреля в страни и кълбото излезе извън очертанията на вратата.

Все пак "червените" взеха своето и поведоха с 2:0. Джордан Хендерсън пусна чудесен пас за Трент Александър-Арнолд, който подаде успоредно на гол линията и там Роберто Фирмино засече в празната врата.

След половин час игра на "Анфийлд" дойде времето и за драма пред вратата на Алисон Бекер. Марега получи добро подаване в наказателното поле и стреля, но стражът на домакините спаси. Секунди по-късно имаше основания за дузпа от страна на "драконите", след като Бекер излезе да избие топка, която след това се отклони в ръката на Александър-Арнолд. Матеу Лаос обаче прецени, че няма основание да даде нарушение и играта продължи.

3' след подновяването на играта Хендерсън центрира в наказателното поле, където Мане засече във вратата на Касияс, но попадението правилно бе отменено заради засада.

В хода на втората част Ливърпул бе тимът, който владееше повече топката. Домакините търсеха трети гол и се бяха настанили трайно в половината на португалския тим, но без сериозни опасности за Икер Касияс.

Най-добрата възможност за Порто през втората част дойде 12' преди края на срещата. Марега получи поредния добър пас в наказателното поле. Нападателят добре пое кълбото и опита удар с левия крак, който обаче премина далеч от целта.

Мачът между Ливърпул и Порто може да гледате тук!

Преди мача

Финалистът от миналия сезон в Шампионска лига Ливърпул посреща днес на митичния "Анфийлд" Порто. Двата отбора се срещат отново в най-комерсиалния футболен турнир, след като премериха сили и през миналата година. 

Тогава момчетата на Юрген Клоп се наложиха категорично в първия мач в Португалия и спечелиха с 0:5. Реваншът пък бе изключително протокелен и завърши без попадения.

СЪСТАВИ:

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Ловрен, Ван Дайк, Милнър, Фабиньо, Хендерсън, Кейта, Салах, Мане, Фирмино

Порто: Касияс, Телес, Милитао, Фелипе, Данило Перейра, Корона, Максимилиано Перейра, Торес, Отавио, Соарес, Марега

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички