Ливърпул унижи Спартак Москва, Коутиньо блести на "Анфийлд" (ВИДЕО)


Ливърпул унижи Спартак Москва, Коутиньо блести на "Анфийлд" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

3588 0

Отборът на Ливърпул унижи руския шампион Спартак Москва на "Анфийлд". "Червените" се наложиха с повече от категоричното 7:0 и по този начин се класираха за 1/8-финалите на Шампионска лига като първи в своята група.

Филипе Коутиньо вкара три гола за мърсисайдци, Садио Мане записа две попадения на сметката си, а по едно добавиха Роберто Фирмино и Мохамед Салах. 

Българинът Ивелин Попов не записа нито една минута в мача, а тимът му ще продължи участието си в Лига Европа.

Още в 4' Ливърпул получи право да изпълни дузпа. Капитанът на тима Филипе Коутиньо опита да намери в наказателното поле Мохамед Салах, който бе съборен. Именно бразилецът застана зад топката и не сгреши - 1:0.

Първият точен удар за гостите не закъсня. В 13' руският шампион направи първата си по-сериозна атака и Зе Луис опита удар от границата на наказателното поле, но Кариус внимаваше и улови кълбото.

В 16' "червените" направиха перфектна атака. Мане подаде към Салах, който с едно докосване намери в наказателното поле Фирмино, а бразилецът моментално подаде към свободния Коутиньо, който пък нямаше проблем да вкара втория си гол в мача - 2:0.

Още в 18' Ливърпул вече водеше с 3:0. Садио Мане открадна топка в средата на терена и нахлу на скорост, след което опита центриране, но топката бе спряна от защитник на гостите и падна на крака на Фирмино, който с външен фалц вкара за 3:0.

В 36' като по чудо не се стигна до 4-ти гол във вратата на Спартак. Нова скоростна атака на Ливърпул, която изведе Мане очи в очи със Селикхов, но ударът на сенегалеца премина над вратата.

Минута преди края на първата част Алберто Морено, който през този сезон преоткри играта си, трябваше принудително да напусне терена заради разтежение. На мястото на испанеца се появи опитният Джеймс Милнър.

Само 2' след подновяването на играта Ливърпул вкара 4-то поапдение. Коутиньо изнесе на дясно към Милнър. Англичанинът центрира, а Мане от въздуха прати топката в мрежата.

След точно 50' игра Коутиньо оформи и своя хеттрик. Той получи на границата на наказателното поле и от ждроп изрита топката, която след рикошет попадна неспасяемо във вратата на руснаците - 5:0.

15' преди края на срещата Салах намери Стъридж от дясно, а влезлият като резерва нападател намери свободния Мане, който без проблем от два-три метра вкара за 6:0.

4' преди края на срещата Мохамед Салах вкара дежурния си гол за Ливърпул. Милнът с глава свали в наказателното поле за Стъридж, но топката попадна в египтянина, който лесно се освободи от двама играчи в бяло, за да вкара за 7:0.

Преди мача

Тимът на Ливърпул приема руският шампион на своя "Анфийлд", като и двата тима са с шанс да продължат към фазата на директните елиминации.

"Червените" са първи в група Е с 9 точки, но не са сигурни за 1/8-финалите. Ивелин Попов и неговият тим пък са трети с 6 пункта, като класирането им напред в Шампионска лига минава през задължителна победа тази вечер. 

Състави:

Ливърпул: Кариус, Гомес, Ловрен, Клаван, Морено, Вайналдум, Джан, Коутиньо, Салах, Фирмино, Мане.

Спартак Москва: Селикхов, Джикия, Бокети, Ташчи, Ешченко, Глушаков, Фернандо, Проумс, Адриано, Зобин, Зе Луис.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички