Лионел Меси поведе Барселона към 1/2-финалите в Шампионска лига (ВИДЕО)


Лионел Меси поведе Барселона към 1/2-финалите в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

15505 0

Отборът на Барселона се превърна в първия отбор, който си уреди място в 1/2-финалите на Шампионска лига. Това се случи, след като каталунците се наложиха на своя "Камп Ноу" с 3:0 над Манчестър Юнайтед. По този начин с общ резултат 4:0 играчите на Ернесто Валверде продължават напред в надпреварата.

Още от първата минута каталунците натиснаха съперника си и между 16' и 20' вкараха две попадения. И двете бяха дело на Лионел Меси, който в днешната среща остана неразгадан за защитата на "червените дяволи". При първото си попадение Ла Пулга се възползва от грешка при изнасянето на Ашли Йънг, за да нанесе един от марковите си удари с вътрешен фалц с левия крак, при който Давид де Хеа остана безпомощен.

В 20' стражът на Юнайтед обаче допусна сериозна грешка при втория гол. Лео Меси нанесе удар този път с десния крак, а испанецът позволи кълбото да премине под плонжа му и да се оплете в мрежата. Третият гол пък бе дело на Филипе Коутиньо след час игра. Той напомни за силните си години в Ливърпул, след като се разписа с любимия си удар по диагонал с десния крак и направи безпомощен стража на гостите.

Единствената отлична възможност за тима на Оле Гунар Солскяер пък дойде едва в 89', когато Алексис Санчес стреля с глава, но Марк Андре тер Стеген показа добър рефлекс и изби в корнер. 

В първите 10' темпото на игра бе по-лежерно преди да се стигне до първата сериозна опасност пред вратата на Манчестър Юнайтед. Филипе Коутиньо получи в наказателното поле и с гърди свали към Иван Ракитич. Фред първи стигна до топката, но хърватина се спъна в крака му и се свлече на земята. Феликс Брих посочи бялата точка, но след намеса на системата ВАР решението бе отменено.

2' по-късно Маркъс Рашфорд получи на скорост в половината на Барселона и напредна. Английският национал опита и изстрел, но се подхлъзна и ударът му нямаше как да затрудни Марк Андре тер Стеген.

След 16' игра домакините поведоха в резултат. Ашли Йънг сбърка при изнасянето на топката и Лионел Меси се възползва. Капитанът на Барса пое контрол над топката, освободи си място около дъгата на наказателното поле и с левия крак матира Давид де Хеа - 1:0.

В 20' на мача Ла Пулга заби и втори гол в мача. Той открадна топка пред наказателното поле и този път стреля с десния крак. Де Хеа не се намеси добре и топката мина под плонжа му - 2:0.

Играчите на Оле Гунар Солскяер изглежда сякаш бяха в нокдаун. Всяка атака на съперника им завършваше с опасност, а в 26' Меси можеше да вкара своя хеттрик, след като бе оставен да стреля от въздуха от малкото наказателно поле. Ударът на аржентинеца обаче излезе в аут.

В продължението на първата част като по чудо не се стигна до трети гол. Лионел Меси "развинти" Фил Джоунс преди да пусне пас в ляво. Последва центриране по земя към далечната греда, където дебнеше Сержи Роберто. Последният насочи топката към вратата, като кълбото срещна тялото на Давид де Хеа и не влезе във вратата му за трети път.

След час игра се стигна и до трети гол във вратата на гостите. Филипе Коутиньо напомни за силните си години от престоя в Ливърпул с прецизен удар с десния крак, с който не остави шанс на Де Хеа - 3:0.

Първото добро положение за Манчестър Юнайтед през втората част дойде едва в 79'. Атакуващото трио на "дяволите" така и не успяваше да преодолее отбраната на домакините и Джеси Лингард опита изстрел от дъгата на наказателното поле, който бе добре насочен, но премина над целта.

В последната минута от редовното време Алексис Санчес, който се появи като смяна в 80', можеше да се разпише, след като Далот центрира в наказателното поле и чилиецът нанесе тежък удар с глава, който Тер Стеген изби в корнер. Последното положение в срещата пък бе за Лионел Меси, който отправи тежък удар от близко разстояние, но право в тялото на Де Хеа, който спаси.

СЪСТАВИТЕ:

Барселона: Тер Стеген, Алба, Ленгле, Пике, Сержи Роберто, Ракитич, Бускетс, Артур, Коутиньо, Суарес, Меси

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Джоунс, Смолинг, Линдельоф, Йънг, МакТоминей, Фред, Погба, Лингард, Рашфорд, Марсиал

Преди мача

Шампионът на Испания Барселона посреща днес английския гранд Манчестър Юнайтед на своя "Камп Ноу". Двата тима се изправят един срещу друг в среща-реванш от 1/4-финалите на турнира. В първата среща каталунците се наложиха с минималното 1:0 на "Олд Трафорд".

За последно Барса премина фазата на 1/4-финалите през сезон 2014/2015, когато и спечели турнира. Последваха отпадания точно в тази фаза в следващите три сезона, когато бяха спирани съответно от Атлетико Мадрид, Ювентус и Рома. 

Тази вечер ни очаква страхотна битка и от статистическа гледна точка. Юнайтед бележи много по-често като гост този сезон, от колкото като домакин срещу последните си четири съперника. Като се вземе предвид и победата с 1:3 над ПСЖ в 1/8-финалите, в лагера на "червените дяволи" ще се надяват на подобен развой на нещата и днес. От своя страна Барса няма загуба на "Камп Ноу" в 30 поредни мача от Шампионска лига, записвай 27 победи и само 3 равенства.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички