Лампард излъга Аякс с 2 златни резерви


Лампард излъга Аякс с 2 златни резерви
Снимка: Getty Images/Guliver

4365 0

Челси победи Аякс с 1:0 в едно от дербитата на сряда вечер в Шампионска лига. Победното попадение падна в 87-ата минута и бе изработено и реализирано от две много находчиви, както изглежда, смени на Франк Лампард. Пулишич подаде, а Миши Батшуай вкара така важното попадение, с което лондончани се изравниха по точки с днешния си съперник в група "Н".

Все пак холандците остават лидери, заради чудесната си голова разлика. Трябва да се отбележи, че това бе първа загуба за холандския шампион на неговия стадион от май месец насам. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

В 24' първият жълт картон в срещата получи неочакван адресат - това бе помощникът на Франк Лампард - Джони Морис, който явно е изразил претенция към рефера. В 27' Аякс допусна първата си по-сериозна грешка в двубоя и за малко да бъде наказан. Отбраната в бяло-червено не успя да изчисти топката и след рикошет тя стигна до Хъдсън-Одой, чийто удар мина встрани от вратата. Към 30-ата минута двубоят е почти равностоен.

Аякс смълча гостуващата агитка в 35', след като Куинси Промес вкара топката във вратата на Арисабалага, след като засече отблизо центриране в наказателното поле. Реферът на двубоя обаче реши да прибегне до ВАР, за да изключи засада в ситуацията, но след допитване до системата отмени попадението. Засадата бе тънка. 

В 43' след бърза атака на Челси Сесар Аспиликуета отправи изстрел към вратата на Онана, но топката мина страни от целта. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Полувремето не започна по най-добрия начин за Аякс, след като в 48' капитанът им Душан Тадич получи жълт картон за умишлен удар по лицето на Вилиан. В 59' се откри най-добрата ситуация пред Аякс през втората част дотук. Едсон Алварес се пласира чудесно и отигра с глава центриране от корнер. Топката обаче нацели гредата на Арисабалага. Малко след това Дейли Блинд отправи нов изстрел към вратата на Челси, но испанският вратар се справи с опасността. 

В 65' бе даден поредният жълт картон в мача, след като Лисандро Мартинес удари през лицето Жоржиньо. Двубоят става все по-нервен. Малко след това бе извършена и първата смяна в мача - Кристиан Пулишич зае мястото на терена на Вилиан. Втора смяна за Лампард - в 71' Миши Батшуай се появи на терена на мястото на Тами Ейбрахам.

Именно той бе в основата на най-сериозната ситуация пред вратата на Аякс през втората част. В 73' той бе изведен от Таляфико сам срещу вратаря, но стреля над вратата от 3-4 метра. Първа смяна и за Ерик тен Хаг, който в 74' пусна Давид Нерес на мястото на Промес. В 80' при атака на "сините" Пулишич отправи изстрел към вратата след чудесно двойно подаване с Батшуай. Топката обаче мина покрай лявата греда.

Челси успя да вкара изключително важен гол в 87' - след атака отляво Пулишич неутрализира бранител на Аякс и прати майсторско подаване за добре позициониралия се Батшуай, който без да се двоуми стреля мощно и опъна мрежата на Онана, след като топката отскочи в напречната греда. Ерик тен Хаг предприе две бързи смени, изваждайки от игра Алварес и Велтман и пускайки в игра Дием Де Йонг и Клаас-Ян Хунтелаар. В 90+1' Батшуай получи нов шанс да се разпише, но вратарят на Аякс реагира отлично.

Стартови състави:
АЯКС: Онана, Велтман, Алварес, Ван де Беек, Тадич, Промес, Блинд, Мартинес, Зиеш, Дест, Таляфико
ЧЕЛСИ: кепа, Алонсо, Жоржиньо, Ейбрахам, Уилиан, Зума, Ковачич, Маунт, Хъдсън-Одой, Аспиликуета, Томори

Стартови състави:

АЯКС: Онана, Велтман, Алварес, Ван де Беек, Тадич, Промес, Блинд, Мартинес, Зиеш, Дест, Таляфико

ЧЕЛСИ: Кепа, Алонсо, Жоржиньо, Ейбрахам, Вилиан, Зума, Ковачич, Маунт, Хъдсън-Одой, Аспиликуета, Томори

ПРЕДИ МАЧА

Под ръководството на Франк Лампард "сините" с всеки мач изглеждат все по-добре и по-добре, особено в отбрана. В последните си 3 мача във Висшата лига лондончани допуснаха само 1 гол. В мача Лампард няма да може да разчита на халфа Нголо Канте. Рос Баркли, Антонио Рюдигер и Андреас Кристенсен също вероятно ще пропуснат мача.

Аякс няма никакви кадрови проблеми и треньорът Ерик тен Хаг може да разчита на оптималния си състав. Двата тима досега не са се срещали в евротурнирите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички