Късна драма, съдийска грешка и хеттрик на Роналдо пратиха Реал на полуфинал


Късна драма, съдийска грешка и хеттрик на Роналдо пратиха Реал на полуфинал
Снимка: Getty Images/Gulliver

4844 0

Реал Мадрид победи Байерн Мюнхен с 4:2 след продължения в среща-реванш от четвъртфиналите в Шампионска лига. Така с общ резултат 6:3 "Кралския клуб" вече е на полуфинал. По-рано тази вечер и другият гранд от Мадрид - Атлетико също се класира на полуфинал.

Байерн откри резултата с попадение на Левандовски от дузпа в 52'. Роналдо изравни с отличен удар с глава в 76', но автогол на Серхио Рамос в следващата минута върна интригата в двубоя.

В 105' Кристиано Роналдо се разписа за 2:2. При паса обаче той беше в положение на засада, която не беше маркирана и баварците със сигурност ще имат сериозни претенции. Португалецът реализира своя хеттрик в 111' и направи резултата 3:2. Асенсио направи резултата още по-изразителен с попадение в 112'. Гостите пък останаха с човек по-малко, след като Артуро Видал получи втори жълт картон в 84'.

Гостите от Мюнхен владееха повече топката, докато домакините умишлено започнаха по-прибрано и търсеха контраатаки. Още в 5' дойде първата добра възможност. Видал фаулира Иско малко преди наказателното поле, за което получи жълт картон и при евентуален полуфинал ще го пропусне. Роналдо се нагърби със задачата да изпълни фаула, но ударът му се удари в стената и донесе никаква опасност за гостите. 

В 9' пък Байерн стигна до първото опасно положение в срещата. Тиаго отправи удар на метри от вратата, но Марсело блокира изстрела с тяло. Отбитата топка отиде в Робен, който обаче не успя да насочи топката и я прати над вратата. В следващите минути баварците атакуваха повече, но защитата на Реал се справи без проблем.

В 23' Марсело изпрати чудесно прехвърлящо подаване, което достигна Карим Бензема, но той не успя да насочи удара си с глава в целта и топката премина много встрани от дясната греда. След това и отборът на Зидан проусна да открие резултата на няколко пъти. Карвахал отправи много силен и плътен удар извън наказателното поле, но Нойер реагира и изби топката. Трябваше да последва ъглов удар, но реферерът прецени, че стражът не е докоснал топката.

2 минути след това отново Карвахал центрира остро, като този път Нойер не се намеси убедително. Топката попадна в Иско, който стреля от точката на дузпата, но Боатенг изби топката от голлинията.

В 36' Роналдо излезе сам срещу Нойер, но диагоналният му удар отдясно в наказателното поле е отразен. Португалецът можеше да подаде към Кроос, който бе изцяло сам в наказателното поле. В 43' отново той бе изведен отляво в наказателното поле от Марсело, но ударът му бе над гредата.

Байерн започна много силно втората част и натисна съперника. В 51' Робен успя да спечели дузпа за гостите, холандецът нахлу отляво на наказателното поле и беше спрян ор Каземиро, но непозволено. Левандовски реализира дузпата без проблеми - 0:1.

Баварците набраха още повече скорост след гола и в 54' Видал не намерен сам в наказателното поле, но с ударът от въздуха по диагнол мина над вратата.   В 69' Навас реагира и хвана топката преди Робен да орпарви удар.

Изключително драматични минути 12 минути преди края на срещата. Първо в 77' Кристиано успя да изравни резултата след удар с глава. А следващата минута баварците се върнаха в срещата, след като капитанът на Реал Рамос си отбеляза автогол. 

В 83' Лукас пропусна невероятен шанс да отбележи. Той пое топката в наказателното поле и с удар от движение нанесе удар, но встрани от вратата. Минута по-късно пък Артуро Видал остави отбора си с човек по-малко, след като получи втори жълт картон за нарушение.

Реал започна с преса продълженията. В 97' Роналдо отправи силен удар, отразен от Нойер, а след това и Марсело се опита да намери целта, но без успех. 2 минути след това положение Асенсио получи прецизно подаване и отправи удар от опасна близост, но отново стражът на Байерн изби топката.

След толкова пропуски, Реал все пак стигна до попадение. Роналдо изравни за 2:2, след кат бе изпуснат в наказателното поле. Голът обаче бе от явна засада, която обаче страничния съдия не видя. 

В 109' Роналдо оформи и своя хеттрик. Марсело преодоля четирима от Байерн и на опразнена врата подаде на португалеца. Баварците напълно капитулираха в последните минути, след като в 112' Асенсио уби всякаква интрига - 4:2.

Преди мача

Първата среща завърши при резултат 2:1 за Реал, но баварците все още не са отписали турнира и със сигурност ще хвърлят всички сили, за да обърнат резултата. 

В състава на Карло Анчелоти се завръща контузения в първия мач Роберт Левандовски. Големият отсъстващ в отбора на Зинедин Зидан е уелският национал Гарет Бейл, който получи контузия по време на срещата в Мюнхен и ще бъде запазен за предстоящото Ел Класико. Аут е и Рафаел Варан, който също е контузен.

Този мач ще бъде под номер 24 между Реал и Байерн, което е абсолютен рекорд в европейските турнири. До момента "белите" има 10 победи, а баварците - 11. Равенствата са 2. 

Възпитаниците на Зидан все още нямат загуба в тазгодишното издание на Шампионска лига, като преследват седмо поредно участие на полуфиналите.

Стартовите състави:

Реал Мадрид: 1. Навас, 2. Карвахал, 4. Рамос, 6. Начо, 7. Роналдо, 8. Кроос, 9. Бензема, 12. Марсело, 14. Каземиро, 19. Модрич, 22. Иско

Байерн: 1. Нойер, 5. Хумелс, 6. Алкантара, 7. Рибери, 9. Левандовски, 10. Робен, 14. Алонсо, 17. Боатенг, 21. Лам, 23. Видал, 27. Алаба

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички