Конспирация или не - има ли истина в "уредения жребий" в Шампионска лига?


Конспирация или не - има ли истина в "уредения жребий" в Шампионска лига?
Снимка: Getty Images/Guliver

6314 0

Една от топ темите в петък вечер е снимката, която изтече в интернет, която показва как Рома продава билети за мача с Ливърпул в полуфиналите на Шампионска лига. Интересното в случая е, че информацията се появи часове преди да бъде теглен жребият в турнира, който в крайна сметка отреди именно тези два отбора да се изправят един срещу друг на полуфиналите.

Римският "Il Tempo" твърди, че информацията за двубоя се е появила на сайта на Рома, а само минути по-късно е била изтрита. Публикацията гласи, че вече могат да бъдат закупени билети за мача Рома - Ливърпул, а на всичкото отгоре е упомената и точната дата - 2-и май. Точно тогава се падна да се играе реваншът между двата отбора на "Олимпико".

В интернет заваляха куп обвинения срещу организаторите на Шампионска лига - УЕФА, като най-честите са, че всичко в турнира е дирижирано, а жребият се контролира от "топли топки", които теглещият може да разпознае много лесно. Но по-внимателно поглеждане към "снимката" показва, че доказателството не е толкова солидно.

Най-видно е изписването на името. За мача срещу Дженоа е изписано името "Roma", докато за мача с Ливърпул отборът е изписан с "AS" пред името - така, както го изписват на клубния сайт в секцията за продажба на билетите (проверете тук).

Вторият фатор, който направи впечатление на Sportlive.bg, е липсата на двубоя срещу Киево, който също се играе на стадион "Олимпико" и е точно между двата показани в снимката под статията (Дженоа и Ливърпул). В снимката, разпространена от "Ил Темпо", липса срещата с Киево.

В днешно време е изключително лесно да се манипулират както снимки, така и видеа. Теориите за конспирация са често срещани след всеки един жребий, но в случая по-скоро става въпрос за зачестелите "Fake News", които срещаме в социалните мрежи. Най-малко - наистина ли, ако жребият е дирижиран, клубното ръководство на Рома ще позволи тази информация да излезе по каквто и да е начин?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички