Кой спечели последния сблъсък между Байерн и Ливърпул в евротурнирите?


Кой спечели последния сблъсък между Байерн и Ливърпул в евротурнирите?
Снимка: Getty Images/Guliver

1669 0

Байерн Мюнхен посреща Ливърпул на "Алианц Арена" в мач реванш от 1/8-финалите на Шампионска лига. Първата среща на "Анифйлд" завърши 0:0, като и двата отбора бяха предимно предпазливи и не създадоха много голови положения. Това прави втората среща абсолютна непредвидима и без ясно изразен фаворит.

Моментната форма и на двата тима е много добра с леко предимство за "баварците", които се върнаха на върха в Бундеслигата и играят все по-добре под ръководството на Нико Ковач.

Моментното състояние на двата гранда обаче не е от особено значение в подобен мач, а историята можем да кажем, че е на страната на мърсисайдци. Последната среща между двата тима в Шампионска лига е от далечния сезон 1980/81, когато надпреварата още носеше името Купа на европейските шампиони. Тогава първият двубой в Англия отново завърши 0:0, а в ответния мач в Германия 1:1 беше достатъчно за Ливърпул, за да продължи към финала, който в крайна сметка печели след 1:0 срещу Реал Мадрид.

Сега за футболистите на Юрген Клоп подобен развой на събитията също би бил благоприятен и далеч не невъзможен за изпълнение. Мачът е от 22:00 ч., а за Байерн големите отсъстващи са контузените Корентен Толисо и Ариен Робен, както и наказаните Томас Мюлер и Джошуа Кимих. За гостите Окслейд-Чембърлейн и Наби Кейта няма да играят, но се завръща Ван Дайк след наказание и Джеймс Милнър след контузия. А какво се случи между Барселона и Олимпик Лион в мача им преди 10 години в Шампионска лига - вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички