Какво зрелище на "Уембли": 6 гола, 2 греди и Лео Меси герой!


Какво зрелище на "Уембли": 6 гола, 2 греди и Лео Меси герой!
Снимка: Guliver/GettyImages

5196 0

Тотнъм и Барселона спретнаха истинско зрелище за феновете на футбола по време на мача си от Шампионска лига, но в нито един момент каталунците не оставиха съмнения за по-голямата си класа, печелейки битката срещу "шпорите" с 2:4 на стадион "Уембли" в Лондон.

През първото полувреме нищо не предполагаше головото шоу, което видяхме, въпреки че каталунците отбелязаха две страхотни попадения. Още във 2' гостите наказаха грешка на Лорис, който излезе неразчетено, а Коутиньо успя да отбележи на празна врата, макар и стреляйки през 5 човека.

В 30' Иван Ракитич пък вкара брилянтен гол, стреляйки от воле от границата на наказателното поле - 0:2 до почивката. Второто полувреме пък започна с бързи две греди на Лионел Меси, а пропуските бяха наказани в 53'. Тогава Хари Кейн успя да надделее при контраатака над Семедо и с прекрасен удар намали на 1:2.

В 55' Меси успя при третия си опит да вкара за 1:3, но в 65' Ерик Ламела се разписа за 2:3. Последваха драматични минути с пропуски и пред двете врати, но Меси сложи точка на спора след втора брилянтна асистенция на Алба - 2:4 в 90'.

Това беше 5-и гол на Меси в Шампионска лига през този сезон, като има попадение на всеки 36 минути. Освен това той вече има цели 9 греди през настоящия сезон, от който са минали точно два месеца.

Положението на Тотнъм в групата стана много опасно, след като "шпорите" вече са с две поражения, докато Интер и Барселона са лидери с по 6 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Теренът на "Уембли" изглеждаше отвратително в центъра, което обяснява и контестацията, която Барселона подаде преди старта на мача. Въпреки това още във 2' каталунците откриха резултата.

Лео Меси навърза двама през центъра и веднага намери по лявото крило Жорди Алба. Изненадващо Лорис излезе да го пресрещне и защитникът веднага подаде на Коутиньо, който стреля през купа от тела и реализира от границата на наказателното поле - 0:1.

Последва лек натиск на Тотнъм, който обаче генерира само един по-опасен удар на Кейн, но той беше неточен. Барселона пък се задоволяваше с разигравания в центъра и дебнеше своя момент за грешка в подреждането на "шпорите".

В 30' Барселона вкара и втори изключително красив гол. Луис Суарес получи топката в наказателното поле, при което свали с гърди за Коутиньо. Той пробва да стреля от воле, но не удари добре топката и тя за малко да излезе от терена. Бразилецът обаче успя да я насочи към границата на наказателното поле, където Ракитич стреля от воле и с помощта на гредата топката влезе във вратата - 0:2 в полза на каталунците.

Веднага след гола Тотнъм можеше да изравни, осъществявайки най-добрата си атака от началото на мача. Кейн проби през центъра и успя да намери Моура пред него, който залъга двама играчи и успя да изведе отляво Сон. Кореецът центрира остро пред вратаря, Семедо отклони и ева не си отбеляза автогол, но Тер Щеген внимаваше и отрази.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 47' Барселона можеше да вкара и 3-и гол. При контраатака на гостите Лео Меси проби от центъра към наказателното поле, след като Луис Суарес увлече вниманието на защитник. Ла Пулга си нагласи топката на левия крак и стреля, но прати топката в гредата - 8-и подобен случай за играча само от началото на сезона.

В 51' Меси отново проби през центъра и от същата позиция пробва удар, но отново беше в гредата - страхотен малшанс за Меси. В ответната атака пък Тотнъм направи феноменална контраакция, при която Кейн беше изведен в половината на Барселона. Той нахлу в наказателното поле, финтира Семедо и с кинжален диагонален удар направи 1:2.

Само 3 минути по-късно обаче Барселона вкара 3-и гол. Каталунците разиграха триково през центъра и Меси изведе Алба на крилото. Той нахлу почти до аутлинията и пусна пас в наказателното поле, с който се разминаха Коутиньо и Суарес, но Меси засече неспасяемо - 1:3.

В 65' Тотнъм успяха да стигнат до втори гол, макар и малко с късмет. Ерик Ламела получи топката пред наказателното поле, стреля, а топката рикошира в Артур и излъга Тер Щеген - топка във вратата и 2:3.

Двата отбора се вкопчиха в люта битка в следващите 20 минути, но в края на двубоя Барселона успя да реши всичко в мача. Жорди Алба отне топката по лявото крило и пусна пас към наказателното поле. Пред пеналта Суарес прескочи топката, излъгвайки защитник, а Меси получи коженото кълбо сам срещу Лорис - удар и 2:4.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Тотнъм: Лорис, Трипиър, Алдервейръд, Санчес, Дейвис, Уеняма, Уинкс, Лукас, Ламела, Сон, Кейн

Барселона: Тер Щеген, Семедо, Пике, Ленгле, Алба, Бускетс, Ракитич, Артур, Коутиньо, Суарес, Меси

СЛЕДЕТЕ НА ЖИВО ВСИЧКИ МАЧОВЕ ОТ ШАМПИОНСКА ЛИГА

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Тотнъм изживя кратка криза преди няколко седмици, след като записа 3 порени поражения във всички турнири. Едно от тях беше именно в Шампионска лига, дошло в края срещу Интер. Все пак "шпорите" записа две поредни победи във Висшата лига, но не убеждават никого с играта си от началото на сезона.

Барселона обаче също не се намира в топ кондиция. Воденият от Ернесто Валверде тим е в серия от 3 поредни двубоя без победа, а голямата звезда на тима Лионел Меси също изживява кратка криза сле хеттрика си срещу ПСВ в Шампионска лига.

Барселона и Тотнъм досега не са се срещали в официални двубои, като единственият им сблъсък е през миналото лято. Тогава в мач от приятелския турнир "International Cup" двата тима завършиха 2:2, а каталунците спечелиха сле дузпи.

Вижте къде може да гледате мача Тотнъм - Барселона!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички