Какво каза Зидан, за да предизвика разгромната победа на Реал във финала?


Какво каза Зидан, за да предизвика разгромната победа на Реал във финала?
Снимка: Guliver/GettyImages

3796 0

Ювентус се представи слабо във финала на Шампионска лига, но след гола на Марио Манджукич почти до края на първото полувреме "бианконерите" доминираха срещу Реал. Но през вторите 45 минути "кралете" доминираха напълно на терена в Кардиф, а до 2-ия и 3-ия гол на "белия балет" италианският гранд нямаше никакви шансове за попадение. 

Но какво се промени в 15-те минути, които двата отбора прекараха при своите треньори? Оказва се, че по думите на играчите на Реал Мадрид Зинедин Зидан е имал ключова роля в променения облик на тима след почивката.

"Вие сте тук, защото сте най-добрите, но сега просто трябва да спечелите", казал Зидан в края на речта си, без да изразява каквато и да е емоция.

"Треньорът ни каза, че сме добри, но трябва да подобрим още играта си. Да сме по-агресивни, да натискаме по-високо Ювентус и да не се притесняваме да сме по-смели в индивидуалните дуели с играчите на противника", каза Лука Модрич по повод наставленията на Зизу.

"Той просто знае как да се държи с нас и винаги знае какво да каже. На почивката ни обясни кои грешки трябва да оправим и кои аспекти на играта можем да подобрим. Каза как трябва да се движи топката. Това е и причината от старта на второто полувреме на терена да има само един отбор - този на Реал Мадрид", каза откритието на Зидан през този сезон - Марко Асенсио, който отбеляза и втория гол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички