Ето кои са първите осминафиналисти в Шампионска лига


Ето кои са първите осминафиналисти в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4936 0

След изиграването на първите 4 кръга от Шампионска лига, нито един от отборите не си беше гарантирал участието в елиминационната фаза на турнира. След 5-ите срещи обаче доста от грандовете си осигуриха място сред осминафиналистите в турнира.

В група "E" Байерн Мюнхен спечели с 5:1 срещу Бенфика, а Аякс стигна до трудно 2:0 в Атина срещу АЕК. По този начин и двата отбора продължават напред, като ще спорят за първото място на "Амстердам Арена" след две седмици. Байерн е с 13 точки, докато "лъвовете" са с 11.

В група "F" продължаващият напред отбор е Манчестър Сити. "Гражданите" стигнаха до 2:2 срещу Лион и са лидери с 10 точки, а при точка срещу Хофенхайм в последния кръг ще спечели групата. Лион все още може да изправари Сити, поне на теория.

В група G са два продължаващите напред отбори. Реал Мадрид спечели с 2:0 срещу Рома на "Олимпико" и спечели групата с актив от 12 точки. Рома е с 9 и също продължава напред, но няма шанс за второто място. Благодарение на обрата на Виктория срещу ЦСКА (2:1 в Москва), "вълците" продължават напред, без да имат значение последните мачове.

Манчестър Юнайтед извади луд късмет в мача срещу Йънг Бойс, като спечели с 1:0 с гол на Фелайни в добавеното време на срещата. С това "червените дяволи" достигнаха до 10 точки - 5 повече от 3-ия Валенсия и се класират към осминафиналите. Лидер е Ювентус с 12 точки след победа с 1:0 над "прилепите". В последния кръг "бианконерите" ще се класират на 1-о място, ако спечелят срещу Йънг Бойс. Ако Юнайтед спечели и Ювентус не спечели своя мач, "червените дяволи" ще се класират под №1.

Всички резултати, голмайстори и класиране вижте в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички