Два двубоя преди края: Какви са възможните сценарии в групите на Шампионска лига?


Два двубоя преди края: Какви са възможните сценарии в групите на Шампионска лига?
Снимка: Gulliver/GettyImages

1839 0

Вече изминаха 4 кръга от груповата фаза на Шампионска лига, като 3 отбора си осигуриха място на 1/8-финалите, а други три пък се сбогуваха с надпреварата. Пари Сен Жермен, Байерн (Мюнхен) и Ювентус са сигурни 1/8-финалисти, докато Галатасарай, Генк и Лил бяха елиминирани.

Остават още два двубоя от групите на турнира, като във всяка една има различен сценарий, до който може да се стигне. Затова и в следващите редове ще разгледаме каква е ситуацията във всяка група.

Група A

Реал Мадрид може да си осигури място в следващата фаза, ако в идния двубой победи ПСЖ на "Сантяго Бернабеу". При положение, че завърши наравно с лидера, а Брюж бие Галатасарай, то всичко ще зависи от последния двубой. И ако загуби в Белгия, то "белия балет" сензационно ще е аут от любимата си надпревара.

Ако Реал загуби от ПСЖ, а Брюж бие Галатасарай, загуба в Белгия отново ще ги изхвърли от турнира. С разлика от 5 точки от парижани - Реал трябва да бие ПСЖ и така дори имат шанс да завършат на първо място.

Група B

Байерн (Мюнхен) вече е напред, след като спечели и 4-те си срещи. Тотнъм пък може да си осигури място в елиминациите, ако победи у дома Олимпиакос в следващия двубой.

Цървена звезда трябва да бие и Байерн, и Олимпиакос, както и да се надява "шпорите" да загуби поледния си двубой, за да завърши на второ място. Олимпиакос също трябва да вземе и двата си двубоя, за да запази някакъв шанс за продължаване.

Група C

Манчестър Сити ще се класира за 1/8-фиалите, ако дори стигне и до равенство у дома срещу Шахтьор или Динамо Загреб не успее да победа Аталанта. Второто място е възможно и за Шахтьор, и за Динамо, и за Аталанта.

Група D

Загубата на Атлетико Мадрид от Байер Леверкузен не им позволи класиране още от сега. В следващия кръг отборът на Диего Симеоне гостува на Ювентус, като може да си осигури класиране, както и първото място, ако победи "бианконерите".

Ако "дюшекчиите" не успеят да победят, то успех срещу Локомотив Москва в Мадрид, отново ще ги класира. Загуба пък може да ги постави в големи неприятности, в зависимост от останалите резултати е групата. Ювентус пък вече е сигурен 1/8-финалист.

Група E

Лидерът Ливърпул може да си осигури класиране, ако победи Наполи на "Анфийлд" в мач номер 5. Ако не успее, а Залцбург победи Генк, то отборът на Юрген Клоп ще пътува до Австрия и да се бори поне за точка.

Група F

Победа срещу Борусия Дортмунд в следващия кръг осигурява място на елиминациите на Барселона. Същото може да се случи и при равенство, но ако Интер не победи като гост Славия Прага. Загуба от Дортмунд означава, че каталунците ще трябва да вземат поне точка от Интер в последния мач, ако италианците преди това са победили в Прага.

Група G

Всеки един от четирите отбора може да продължи напред. Лайпциг ще се класира и при равенство срещу Бенфика в следващия мач. Лион също ще продължи, ако стигне до успеха срещу Зенит.

Група H

Валенсия ще е 1/8-финалист, ако победи Челси в пети кръг, но при загуба ще трябва да стигне до трите точки срещу Аякс в последния кръг. Загуба у дома от лондончани ще остави малки шансове на Валенсия, при положение, че и Аякс победи Лил.

А какви са всички резултати от снощните двубои - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички