Драматичен край в сблъсъка Интер - Барселона


Драматичен край в сблъсъка Интер - Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

9266 0

Интер и Барселона не успяха да се победят в най-интересния сблъсък от програмата B в Шампионска лига във вторник вечер, но все пак направиха истинска драма в края на мача, разменяйки си попаденията в саключителните 8 минути на мача.

Барселона материализира териториалния си превес с попадение в 82'. дело на резервата Малком. САмо 5 по-късно обаче Икарди върна равенството, а с това и по-големите шансове на "нерадзурите" за класиране напред в турнира.

Това беше 3-и гол на Икарди в досегашните 4 мача на Интер, като до момента негови голове са донесли 4 точки на отбора (победен гол срещу ПСВ и изравнителни срещу Барселона и Тотнъм). Барселона пък показа сериозна липса на концентрация пред съперниковата врата, след като отправи 27 удара, 8 от които точни.

Благодарение на точката, италианският тим остава пред Тотнъм на сериозна дистанция - 3 точки (7 срещу 4). "Нерадзурите" и Тотнъм ще спорят за второто място след 3 седмици, когато се изправят едни срещу други на "Уембли".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Сериозният дъжд навреди сериозно на качеството на игра на "Сан Сиро" и в началото на мача нямаше много положения пред двете врати. Все пак гостите бяха по-активни и имаха две опасни положение в началото на мача.

Първо Суарес в 19' беше намерен в наказателното поле и се опита да прехвърли Ханданович, но стреля в аут. 3 минути по-късно Иван Ракитич стреля отдалеч, но топката мина с малко встрани от вратата.

В 30' Барселона беше много близо до откриващия гол. Роберто проби по дясното крило и пусна остър пас в наказателното поле. Топката беше блокирана от защитник, но се озова у Дембеле, който веднага стреля. Суарес обаче попречи на топката, но тя остана в игра и Артур се опита да я върне в малкия пеналт, но току преди Суарес защитник успя да я избие в корнер. Само минута по-късно отново уругвайският стрелец беше изведен в наказателното поле, но прати топката в аут.

В 41' Ханданович се озова на точното място в точния момент. След рикошет при удар на Коутиньо топката се озова в краката на Суарес, който от 12 метра фронтално срещу вратата стреля в долния десен ъгъл, но вратарят отрази - второ ключово спасяване на вратаря.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В първите 20 минути на втората част със страхотни изяви се отличи отново Ханданович. Стражът на Интер парира удари на Дембеле и Суарес, които бяха останало очи в очи с него и запази суха мрежата си. В 65' пък Интер получи най-добрия си шанс да отбележи, когато Перишич се понесе по лявото крило и центрира отлично за връхлитащия Политано, но младокът прати топката малко встрани от вратата.

След 65' Интер играеше привидно по-добре, но резервата Малколм даде аванс на гостите в 83'. Коутиньо напредна през центъра при контраатака и намери резервата пред наказателното поле отдясно. Той навърза двама и успя да стреля, преодолявайки стража на домакините - 0:1.

Малко след гола обаче гостите допуснаха сериозна грешка. При извеждащо подаване в наказателното поле Ленгле подари топката на Икарди, който успя с гръб към вратата да се ориентира в ситуацията, успя да се измъкне между двама, да се обърне и да стреля, макар и извън баланс - 1:1.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Интер: Ханданович, Вършалко, Де Врай, Шкриниар, Асамоа, Брозович, Весино, Политано, Наинголан, Перишич, Икарди

Барселона: Тер Щеген, Жорди Алба, Ленгле, Пике, Сержи Роберто, Ракитич, Бускетс, Артур, Коутиньо, Дембеле, Суарес

Феновете на "нерадзурите" са изключително ентусиазирани и разграбиха за часове всички билети за двубоя. С изключение на загубата от Барселона преди две седмици, резултатите на Интер са доста добри. "Нерадзурите" записаха 5 победи и 1 поражение в последните си 6 мача.

Барселона победи Интер в последния си мач от групата на Шампионска лига и това бе трети успех от три мача за отбора в турнира.  В момента дори са в серия от пет поредни победи във всички турнири, след като в събота успяха да постигнат късен обрат с 3:2 като гост над Райо Валекано в Ла Лига.

Всичко това в отсъствието звездата на каталунците Лионел Меси. Все още не е ясно дали той ще играе и в днешния двубой. Аржентинецът попадна в групата за мача в Милано и дори е възможно да запише минути, но това ще се разбере в деня на самата среща. Иначе продължава отсъствието на Самюел Умтити и Томас Вермален.

НА ЖИВО:

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички