Челси се класира предсрочно на 1/8-финалите в Шампионска лига


Челси се класира предсрочно на 1/8-финалите в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

920 0

Шампионът на Англия Челси изпълни задачата си и вече е на 1/8-финалите в Шампионска лига, след като победи с 4:0 при гостуването си на Карабах. Вилиан се разписа два пъти в срещата, а другите попадения са дело на Азар и Фабрегас от дузпи.

Челси изцяло контролираше събитията на терена, а още в 19' останаха с човек повече, след като Садиков бе изгонен с директен червен картон. Освен това играчите на Антонио Конте получиха право да изпълнят дузпа и Еден Азар бе точен от бялата точка. В 36' Вилиан удвои аванса на гостите след асистенция на Еден Азар .

И след почивката ситуацията на терена не се промени. В 71' Сеск Фабрегас реализира дузпа и направи резултата класически, а 4 минути по-рано бе и отменен гол на Аспиликуета. Пет минути преди края на редовното време Вилиан със силен удар оформи крайния резултат - 4:0 в полза на лондончани.

С третия си успех в групата Челси излезе начело с 10 точки преди срещата на Атлетико и Рома в Мадрид по-късно и със сигурност не могат да бъдат изместени от някое от първите две места.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички