Челси и Атлетико не успяха да се победят на "Стамфорд Бридж", първото място остана за Рома


Челси и Атлетико не успяха да се победят на "Стамфорд Бридж", първото място остана за Рома
Снимка: Getty Images/Gulliver

3140 0

Челси завърши 1:1 с Атлетико (Мадрид) в последен мач от група C на Шампионска лига. Лондончани останаха на второ място, след като Рома победи Карабах и спечели групата.

"Дюшекчиите" пък отпаднаха от надпреварата и ще концентрират силите си в Лига Европа. Попаденията на "Стамфорд Бридж" отбелязаха Саул Нигес в 56', а в 75' Савич си отбеляза автогол.

Първата по-добра ситуацията в мача бе за гостите, в 5' Фернандо Торес овладя пас в наказателното поле, но ударът му бе блокиран от защитник на "сините". В началните минути Атлетико опита да пресира съперника и бе по-активният тим.

В 14' домакините получиха право да изпълнят пряк свободен удар след нарушение на Мората, но Сеск Фабрегас не затрудни Облак, който улови с лекота. В 17' Мората бе много близо до откриване на резулата, но ударът му мина много близо до вратата. 

Въпреки че отборът на Симеоне пресираше, то чистите положения бяха за Челси. В 22' Виктор Моузес центрира от дясно, в наказателното поле Мората протегна крак, за да засече топката, но Облак отново улови. В 24' отново испанският нападател опита изнендаващ удар, но стражът на Атлетико изби топката. 

В 37' Дзапакоста стреля много опасно пред наказателното поле, отново Облак протегна ръка и спаси удара по земя.

Много зрелищно започна втората част с положения и пред двете врати. В 50' Мората засече центриране от ъглов, но отново Облак показа класа и спаси отбора си. 3 минути по-късно Филипе Луиш стреля от границата на наказателното, но уцели дясната греда. 

В 56' "дюшекчиите" стигнаха до така желаното попадение Торес насочи топката към малкото наказателно, където Саул Нигес отбеляза за 0:1.

В 67' Кристенсен бе оставен непокрит, но точно пред вратата прати топката с глава встрани. В 75' играчите на Атлетико сътвориха това, което отборът на Конте на можа. Савич сам отклони топката в своята врата, след удар на Азар и възвърна равенството. Само няколко секунди по-късно Мората можеше да сътвори пълен обрат, излизайки очи в очи срещу Облак, но стражът спаси.

В 83' Вилиан изпусна златен шанс. Азар центрира по перфектен начин, но Влиан от чиста позиция прати топката високо над вратата.

В другия мач Пероти донесе победата на Рома и благодарение на по-добрите си показатели в директните двубои със „сините” от Лондон финишира на първата позиция.

Преди мача

От другата страна мадридчани ще се надяват на чудо, за да продължат напред. Освен че те трябва да спечелят на "Стамфорд Бридж", в другия мач Рома ще трябва да загуби точки у дома от аустсайдера Карабах.

От състава на Антонио Конте ще отсъства Давид Луис, а от този на гостите Хуанфран. Балансът между двата тима до момента е напълно изравнен, като те имат по 2 победи, два мача са завършили наравно и са си вкарали по 10 гола. И двете гостувания на Атлетико до момента в турнира завършиха 0:0, но сега испанците имат нужда от голове, за да запазят шансове да продължат напред.

Състави:

Челси: Куртоа, Аспиликуета, Кристенсен, Кейхил, Моузес, Канте, Бакайоко, Дзапакоста, Фабрегас, Азар, Мората.

Атлетико: Облак, Фелипе Луиш, Годин, Савич, Томас, Караско, Нигес, Габи, Коке, Гамейро, Гризман.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички