Босът на Наполи иска нов евротунир с 80 участници вместо ШЛ и ЛЕ


Босът на Наполи иска нов евротунир с 80 участници вместо ШЛ и ЛЕ
Снимка: Getty Images/Guliver

2027 0

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис предложи революционна промяна в европейския футбол, която да заличи Шампионска лига и Лига Европа, а вместо това да се създаде Европейска купа с 80 отбора.

"Шампионска лига и Лига Европа трябва да бъдат премахнати, заяви Де Лаурентис пред "Corriere della Sera". - Сегашния формат на Шампионска лига облагодетелства малцина избрани клубове, докато Лига Европа е утешителна награда. Всичко вече е много старомодно. Футболът ни е станал скучен", каза още италианският филмов продуцент.

Това, което Де Лаурентис предлага, е състезание, което да включва първите седем отбора от италианското, немското, английското, испанското и френското първенство, както и първите четири отбора от португалското, нидерландското, белгийското шведското и всички останали първенства на Стария континент. Тимовете ще бъдат разпределени в четири групи по 20 отбора, като жребий ще определи календара и кой първи играе у дома.

"Ще го нарека Европейска купа и мачовете ще се играят във вторник, сряда и четвъртък, за да бъде свободен уикендът за местните първенства", обясни ексцентричният собственик на Наполи. Подробности за друг проект - европейската Суперлига, вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички