Борусия (Дортмунд) разгада, а след това разкова защитата на Диего Симеоне


Борусия (Дортмунд) разгада, а след това разкова защитата на Диего Симеоне
Снимка: Getty Images/Gulliver

3148 0

Борусия (Дортмунд) посрещна Атлетико Мадрид в надеждата, че "жълто-черните" на Лусиен Фавре ще разгадаят защитата на съперника, в същото време ще се справят с контраатаките, водени от Антоан Гризман. Лидерът в Първа Бундеслига не просто се справи, а тотално разкова защитата на Атлетико Мадрид, печелейки с 4:0 на "Сигнал Идуна Парк" срещу шампиона в Лига Европа.

Първото полувреме беше трудно за домакините, които нямаха отговор на отлично подредените "дюшекчии". Но в 38' Витцел с голяма доза шанс даде аванс на своите, а това положи основите Борусия да заиграе в контраатакуващия стил, който демонстрира през вторите полувремена в Германия.

Точно това се и случи. Атлетико натисна своя съперник, но в отговор "жълто-черните" вкараха цели 3 гола. Резервата Рафаел Герейро вкара два гола (72' и 89'), а друг появил се на терена след почивката - лидерът по асистенции Джейдън Санчо, вкара в 82'.

По този начин грандът от Дортмунд вече е с 9 точки след първите си 3 срещи и взе решаващо предимство пред Атлетико в битката за първото място. Освен това почти гарантирано отборът е осминафиналист, след като по-рано днес Брюж и Монако завършиха 1:1.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът започна очаквано - с по-високо темпо от Борусия, но и много добра защита на Атлетико, който се опитваше да контраатакува, но неуспешно в първите 20 минути, а вратарите нямаха никаква работа. Първият точен удар дойде точно в 20', когато Витсел стреля отдалеч, но Облак не беше затруднен особено.

В 28' Атлетико получи отличен шанс да открие резултата, след като Коке го изведе в наказателното поле. Той обаче беше застигнат от защитник, а освен това твърде дълго гласеше топката на по-удобния си десен крак. Пишчек му я отне и неуттрализира опасността.

Само 2 минути по-късно Дортмунд получи най-добрия си шанс, след като по страхотен начин Пулишич беше изведен в наказателното поле. Ударът му обаче мина над вратата.

С голяма доза късмет домакините успяха да поведат в резултата. В  38' Витцел реши да стреля от дистанция за 3-и път в мача и ударът му беше слаб, но се удари в крака на Ернандес и отиде в обратната на вратаря посока - 1:0 за "жълто-черните".

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 73' Борусия Дортмунд осъществи маркова контраатака, която е патент на тима през този сезон. Прекрасна многоходова акция на домакините с по едно докосване стигна до Хакими в наказателното поле, който с пронизващ пас намери връхлитащия Герейро, който се появи като резерва - удар и 2:0.

В 82' всичко в мача беше решено. Гьотце изведе брилянтно Хакими зад защитата на опонента, той нахлу към наказателното поле и подаде на друга резерва - Джейдън Санчо, който се разписа на празна врата - 3:0 за "жълто-черните". При подаването останаха съмнения за засада, но такава не беше отсъдена.

В последната минута на мача Атлетико сбърка фатално в защита, като топката беше подарена на Герейро, а той нямаше как да пропусне - 4:0 за Борусия (Дортмунд).

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

БОРУСИЯ: Бюрки, Хакими, Загаду, Диало, Пишчек, Витсел, Дилейни, Гьотце, Пулишич, Ройс

АТЛЕТИКО: Облак, Хуанфран, Годин, Лукас, Луис, Коке, Томас, Нигес, Коща, Гризман

Борусия и Атлетико са лидери в група "А" на Шампионската лига с актив от по 6 точки, a при успех днес някой от двата тима може еднолично да се настани на върха.

Нападателят на Борусия Дортмунд Пако Алкасер отпадна от сметките на треньора Люсиен Фавър за двубоя. Испанецът не е тренирал и в деня преди срещата, поради травма в бедрото, което ще го извади от терените поне за десет дни. Единствената голяма липса при "дюшекчиите" е на бранителя Хосе Хименес, който получи удар в предишния двубой с Виляреал.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

БОРУСИЯ: Бюрки, Хакими, Загаду, Диало, Пишчек, Витсел, Дилейни, Гьотце, Пулишич, Ройс

АТЛЕТИКО: Облак, Хуанфран, Годин, Лукас, Луис, Коке, Томас, Нигес, Коща, Гризман

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички