Бенфика си спечели място в Лига Европа и направи огромна услуга на Лион


Бенфика си спечели място в Лига Европа и направи огромна услуга на Лион
Снимка: Getty Images / Guliver

1326 0

Драматична развръзка и в група G на Шампионска лига! Аутсайдерът Бенфика постигна категорична победа с 3:0 като домакин на Зенит в последния шести мач от груповата фаза на турнира. 

Двубоят вървеше добре за руския гранд до 47-ата минута, когато инкасираха първото попадение в срещата. Десет минути по-късно Дъглас получи втори жълт картон, което тотално срина гостите. Последваха голове на Пици от дузпа и автогол на Азмун, което остави Зенит на последното място в групата.

Победата на португалците на практика им спечели място в елиминациите на Лига Европа, а в същото време свършиха услуга на Олимпик Лион, който пък ще има честта да играе на 1/8-финалите на Шампионска лига.

Френският гранд завърши наравно 2:2 като домакин срещу лидера в групата РБ Лайпциг. Късно попадение на Мемфис Депай донесе точка на Олимпик, което бе достатъчно за класирането на отбора към следващата фаза на надпреварата.

На почивката Лайпциг водеше с 0:2 след голове на Форсберг и Вернер от дузпи, но през втората част Лион се добра до частичен обрат чрез Ауар и Депай. Така РБ Лайпциг завърши групата с актив от 11 точки, оставяйки зад себе си Олимпик Лион с 8 пункта и Бенфика и Зенит с по 7.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички