Барселона срещу Манчестър Юнайтед: Сблъсък в тежка категория с блестяща история (ВИДЕО)


Барселона срещу Манчестър Юнайтед: Сблъсък в тежка категория с блестяща история (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gilliver

5232 0

Голямото дерби на 1/4-финалите в Шампионска лига е между Барселона и Манчестър Юнайтед. Каталунците ще са гости в първия двубой, след като УЕФА направи промяна в двата двубоя.

През 2009 г. и 2011 г. двата гранда на европейския футбол играха финали, които каталунците спечелиха с 2:0 в Рим и 3:1 на "Уембли". И в двата двубоя се разписва голямата звезда на каталунците Лионел Меси. Така, със сигурност английският тим ще опита да си върне, макар и частично, за тези два загубени финала и да продължи приказката си под ръководството на Оле Гунар Солскяер.

В два мача за последно те играха 1/2-финали през 2008 г. Двубоят на "Камп Ноу" завърши 0:0, на "Олд Трафорд" "червените дяволи" спечелиха с 1:0 с гол на Пол Скоулс.

Освен това само веднъж двата тима са се изправяли един срещу друг на 1/4-финал в турнир на УЕФА. Това се случва през сезон 1983/84, когато в първата среща в Испания Барселона печели с 2:0, но на реванша "червените дяволи" ги отстраняват след 3:0. На 15 май 1991 г. Юнайтед печели с 2:1 финал срещу испанския гранд за КНК и по този начин  слагат край на 23-годишната си суша без континентален трофей.В общата статистика в двубоите помежду им Барселона има 4 победи, Юнайтед 3, а равенствата са 4.

Пълният жребий за 1/4-финалите може да видите в този материал на Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички