Байерн реши всичко още в първия мач срещу Бешикташ


Байерн реши всичко още в първия мач срещу Бешикташ
Снимка: Getty Images/Guliver

1814 0

Байерн Мюнхен разби турския шампион Бешикташ с 5:0 в първия 1/8-финал в Шампионска лига и вече е с един крак в следващата фаза на турнира. Първият гол за Байерн отбеляза Томас Мюлер в края на първото полувреме. В началото на втората част Коман записа името си сред голмайсторите, а Мюлер и Левсндовски с два гола оформиха крайния резултат.

Гостите започнаха никак нелошо срещата и дори бяха по-активният отбор, но в 16' получиха червен картон. Домагой Вида фаулира откъсващия се сам пред вратата нападател на баварците Роберт Левандовски и реферът му показа директен червен картон.

В 18' Хамес стреля от фаул пред накзателното поле, но топката мина встрани от вратата. Минута по-късно Лов опита удар, който прелетя над напречната греда. Постепенно баварците започнаха трайно да владеят топката и да създават повече положения. Така се стигна до 43', когато когато Томас Мюлер се възползва от една отбита в наказателното поле топка и отблизо да отбележи.

Втората част започна много добре за домакините. В 50' Левандовски разтресе дясната греда след удар от фаул. 3 минути по-късно  Мюлер пусна отличен пас за Левандовски, който от аутлинията върна топката към Коман. Той от точката за дузпа удвои преднината за баварците.

В 66' домакините покориха за трети път вратата на турски тим. Томас Мюлер бе оставен непокрит във вратарското поле и прати топката във вратата на "черните орли" след асистенция на Кимих. В 79' и Роберт Левандовски се разписа. Хумелс отправи много силен удар, който бе избит от вратарят на Бешикташ, а до отбитата топка стигна безпогрешният Лева, а две минути преди края се разписа и за втори път, оформяйки крайното 5:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички