Автогол реши първия 1/4-финал между Манчестър Юнайтед и Барселона (ВИДЕО)


Автогол реши първия 1/4-финал между Манчестър Юнайтед и Барселона (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

9713 0

Отборите на Манчестър Юнайтед и Барселона не предложиха очакваното зрелище в първия 1/4-финален мач от Шампионска лига по между си. Битката на стадион "Олд Трафорд" завърши при резултат 0:1, като единственият гол бе дело на Люк Шоу, но за негово нещастие в собствената му врата.

Още в 13' играчитена Ернесто Валверде излезнаха напред в резултата. Лионел Меси бе изведен в наказателното поле и подаде към Луис Суарес на далечната греда. Уругваецът опита центриране с глава, но топката се отклони в тялото на Люк Шоу и влетя в мрежата на Давид де Хеа.

След почивката гостите напълно контролираха случващото се на терена. Те не допуснаха опасности пред Марк Андре тер Стеген и по този начин записаха първи успех на "Олд Трафорд". Всичко обаче ще се реши в реванша на 16 април.

Още в 5' Манчестър Юнайтед получи шанс да обстрелва вратата на Марк Андре тер Стеген. Серхио Бускетс фаулира Скот МакТоминей, а изненадващо стражът на гостите поиска само един човек на стената. Маркъс Рашфорд очаквано опита директен обстрел, но без резултат.

След 13' игра обаче Барселона излезе напред в резултата. Бускетс отлично изведе Лионел Меси в наказателното поле. Топката стигна до Луис Суарес на далечната греда, който се опита да я върне към Филипе Коутиньо. Топката обаче се отклони в рамото на Люк Шоу и влетя в мрежата зад Давид де Хеа.

След 20' играчите на Оле Гунар Солскяер започнаха по-често да поглеждат към вратата на гостите. В 30' пък Крис Смолинг влезе по-остро на Лионел Меси, при което капитанът на Барса бе разкървавен. Той получи нужната медицинска помощ заради проблемите в носа и клепача си и играта продължи.

В 37' Барселона стигна до поредно голово положение. Защитата на домакините сгреши и това даде шанс на Коутиньо да стреля. Бразилецът нанесе мощен удар от движение, но в тялото на Де Хеа, който успя да спаси вратата си.

В 50' се стигна до първото по-дискосионно решение. При центриране на домакините топката се удари в разперената ръка на Бускетс, който има и жълт картон. Сигнал не последва обаче нито от съдията Джанлука Рочи, нито от стаичката за видео повторения.

15' по-късно Барселона получи най-доброто си положение за втората част. Семедо изведе добре Суарес в наказателното поле и урусът опита удар, който обаче премина в страни от целта. 

Секунди по-късно Валверде извърши две смени, като извади Коутиньо и Артур и в игра се пояявиха Артуро Видал и Сержи Роберто. Солскяер пък отговори с включването в игра на Антони Марсиал, който замени Лукаку.

СЪСТАВИ:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Йънг, Смолинг, Линдельоф, Шоу, Далот, МакТоминей, Фред, Погба, Лукаку, Рашфорд 

Барселона: Тер Стеген, Алба, Ленгле, Пике, Семедо, Артур, Бускетс, Ракитич, Коутиньо, Суарес, Меси

Преди мача

Английският гранд Манчестър Юнайтед ще трябва да докаже, че се намира в отлична форма днес. "Червените дяволи" посрещат на своя "Олд Трафорд" един от големите фаворити тази година Барселона.

След идването на Оле Гунар Солскяер начело на тима, играта на 20-кратния шампион на Англия рязко тръгна нагоре. Тимът изигра страхотен реванш срещу ПСЖ, като спечели с 1:3 в Париж и заличи пасива си от два гола в първата среща. 

От своя страна тимът на Ернесто Валверде играе стабилно през целия сезон. Воденият от Лионел Меси тим е непоколебим в Испания и е на крачка от поредната си титла в Ла Лига. Освен това каталунците ще искат да се реваншират за миналата година, когато Рома изненадващо ги отстрани именно в 1/4-финалите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички