Атлетико Мадрид нанесе първа загуба на Борусия от началото на сезона


Атлетико Мадрид нанесе първа загуба на Борусия от началото на сезона
Снимка: Getty Images/Gulliver

4523 0

Атлетико (Мадрид) победи Борусия (Дортмунд) с 2:0 в двубой от група А от Шампионска лига.  Саул Нигес и Антоан Гризман бяха точни за домакините, които бяха по-добрият отбор и заслужено празнуват. 

По този начин, макар и частично, "дюшекчиите" си върнаха за тежката загуба с 4:0 в от немците. Това е първа загуба за "жълто-черните" във всички турнири от началото на сезона.

След този успех Атлетико изравни по точки в Борусия в Група А на Шампионска лига. Лидери обаче остават германците заради по-добрите си голови показатели, като двата тима са с по 9 пунката. Трети е Брюж с 4 т., докато последен е Монако с 1 т.

 ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В началните минути домакините започнаха много агресивно, но постепенно Борусия успя да наложи контрол върху топката. В 17' започна хубава атака през центъра, но Ройс не успя да намери топката при добра възможност за удар. 

В 22' Анхел Кореа достигна до прецизно подаване, разсякло защитата и отправи добър удар от обещаваща позиция. Бюрки обаче имаше видимост и се намеси спокойно, за да спаси удара, насочен към долния ляв ъгъл.

В 33' Филипе Луиш отигра към Саул , чийто отклонен удар от точката за дузпа премина покрай безпомощния Роман Бюрки за 1:0. След попадението "дюшекчиите" понатиснаха съперника си и създадоха още опасности. В 38' топката стигна до Томас в празно пространство, той се нагласи и шутира от средно разстояние, но прати топката точно над напречната греда.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Гостите опитаха да упражнят някаква преса в началото, но отново не им се получи. В 51' Саул пропиля добра възможност, пращайки неточен завършващ пас в наказателното поле, който беше блокиран от защитата. В 53' Родриго стигна до топката на границата на пеналтерията и шутира от движение, но високо над напречната греда.

В 61' Кореа напредна сам отдясно след пас на Хуанфран. Топката уцели страничния стълб на вратата на Бюрки. 4 минути след това пък Рафаел Гереро предвиди центрирането от Пако, но мощният му удар с глава от ръба на малкото наказателно поле отиде високо над напречната греда.

Домакините продължиха да се чувстват все по-комфортно на терена и 10 минути преди края резултатът стана 2:0. Томас демонстрира страхотен поглед и подаде към Антоан Гризма, който от вътрешността на пеналтерията хладнокръвно оплете топката в долния десен ъгъл.

 ПРЕДИ МАЧА

Само преди две седмици "дюшекчиите" претърпяха най-разгромната си загуба под ръководството на Диего Симеоне във всички турнири с 4:0 именно от немците. Тази вечер със сигурност Антоан Гризман и компания ще опитат да измият малко срама от този резултат и поне от части да поправят грешката си. 

До момента обаче Борусия има само една победа от 14 срещи в Испания, така че задачата няма да е никак лека. Люсиен Фавре се оказа първият треньор в историята на вестфалци, който не губи нито един от първите си 15 мача начело на отбора във всички турнири. Отборът пък изживя доста неприятни мигове преди да кацне на испанска земя. Немското издание "Bild" пише, че секунди, след като е бил кацнал, самолетът на тима е трябвало обратно да излети. Причината е, че друг самолет е закъснял с изтеглянето си от пистата и е можело да се стигне до трагичен инцидент.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

АТЛЕТИКО: Облак, Хуанфран, Хименес, Лукас, Луиш, Саул, Родриго, Томас, Кореа, Гризман, Калинич

БОРУСИЯ: Бюрки, Пишчек, Аканджи, Топрак, Хакими, Витсел, Дилейни, Пулишич, Ройс, Санчо, Пако Алкасер

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички