Атлетико (Мадрид) премина през Монако и вече е на 1/8-финал в ШЛ


Атлетико (Мадрид) премина през Монако и вече е на 1/8-финал в ШЛ
Снимка: Getty Images/Gulliver

838 0

Атлетико Мадрид си осигури място на 1/8-финалите в Шампионска лига, след като в предпоследния кръг от груповата фаза победи Монако с 2:0. "Дюшекчиите" отбелязаха и двете попадения през първата част, а 10-ина минути преди края Фалкао пропусна да се разпише от дузпа.

Още във 2' домакините поведоха в резултата, след като Беноа Мукинаи си отбеляза нещастен автогол, след като топката рикощира в него. в 24' Атлетико увеличи преднината си. Кореа осигури добро подаване на Антоан Гризман в наказателното поле и той завърши с прецизен удар. До края на полувремето отборът на Диего Симеоне превъзхождаше съперника, но не реализира повече попадение.

През втората част в игра влезе Радамел Фалкао и "монегаските" погледнаха малко по-смело към вратата на съперника. За това обаче имаше заслуга и Атлетико, тъй като не се представиха на нивото от първите 45 минути. В 60' Фалкао нанесе обещаващ удар, който бе отразен от Облак. Минута по-късно Гризман прибра страхотно подаване в наказателното поле и пропусна от удобна позиция. В 82' испанците останаха с човек по-малко, след като Стефан Савич получи втори жълт картон за игра с ръка в наказателното поле, а Монако получи дузпа. Зад топката застана Фалкао, който обаче изпусна шанса да върне интригата до края и не се разписа от бялата точка. В добавеното време Фалкаво опита удар от границата на наказателното поле, който мина покрай вратата. Монако остава в дъното на класирането с 1 точка, докато Атлетико има 12. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички