Аякс изпусна да победи Байерн в Мюнхен


Аякс изпусна да победи Байерн в Мюнхен
Снимка: Guliver/GettyImages

1602 0

Германският шампион Байерн Мюнхен записа трети пореден мач без победа, след като завърши 1:1 като домакин на Аякс във втория кръг от груповата фаза на Шампионска лига. Матс Хумелс откри за Байерн в 4-ата минута, но Нусаир Мазрауи изравни в 22-ата.

Определено отборът, който моце да съжалява, че е изпуснал победата е холандският гранд. В същото време в другия двубой от групата в Атина АЕК и Бенфика сътвориха голово шоу и завършиха 3:2 за португалския гранд.

Байерн започна с домакински натиск от самото начало и това даде резултат. Още в 4' Ариен Робен центрира в наказателното поле, където Хумелс я засече и откри двубоя по перфектен начин 1:0. Постепенно обаче и Аякс показа, че не е дошъл примиренчески в Мюнхен. В 20' Зиеш отправи удар от ръба на пеналтерията след брилянтна солова акция. Топката беше насочена към десния ъгъл, но вратарят я извади с фантастична намеса.

Две минути по-късно гостите изравниха резултата. Мазрауи овладя по красив начин силно подаване от страна на Душан Тадич в наказателното поле, освободи се и изстреля топката в долния ляв ъгъл. В 29' Левандовски можеше бързо да възстанови преднината.

Изтрелът му обаче беше отправен към средата на вратата, но Андре Онана демонстрира уменията си и предотврати гола с брилянтно спасяване. Минута преди края на полувремето гостите можеха да сътворят и пелен обрат. Зиеш получи перфектно подаване срещу вратата, нагласи си топката и нанесе мощен удар под напречната греда. Нойер обаче спаси.

Изненадващо или не, първите опасни положения през втората част бяха за Аякс отново. Първо Тадич затрудни Нойер, а след това и Таяфико опита опасен удар по земя. Опасните положения продължиха да се редуват пред двете врати. Алкантара стреля в 67', но ударът му мина покрай вратата.

В 72' Дони ван де Беек си освободи пространство в наказателното поле след точно подаване и отправи удар, преминал малко встрани от лявата греда. Мало след него Хамес Родригес нанесе страхотен удар към долния ляв ъгъл, но Онана го очакваше и спаси. До края на двубоя двата тима си размениха по още една възможност, но без да се възползват от нея, за да завършат 1:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички