1/8-финалите в Шампионска лига - любимото поле за изява на Кристиано


1/8-финалите в Шампионска лига - любимото поле за изява на Кристиано
Снимка: Getty Images/Guliver

1073 0

Суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо си е създал навика да бележи голям брой голове в 1/8-финалите на Шампионска лига, като се надява традицията да продължи и в мачовете срещу Наполи.

31-годишният португалец се превърна в голова машина в тази фаза на надпреварата от както пристигна на "Сантяго Бернабеу" през лятото на 2009 година. В рамките на седем сезона той е нанизал 15 попадения в противниковите врати. Освен това носителят на Златна топка за 2016 година има срещу името си 95 гола в турнира на богатите, като до края на надпреварата ще се опита да се превърне в първия футболист, който минава границата от 100 гола.

Навикът у CR7 да бележи на 1/8-финалите започва през сезон 2011/2012, когато противник на "белия балет" е ЦСКА Москва. Португалецът тогава вкарва един гол в руската столица и още два пред собствена публика. Година по-късно се разписва и два пъти срещу бившия си клуб Манчестър Юнайтед - един на "Олд Трафорд" и един на "Сантяго Бернабеу".

Две поредни години Реал играе с Шалке на 1/8-финалите, като Роналдо вкарва четири на германците през 2013/2014 и още три в същата фаза 12 месеца по-късно. 

През последния сезон Реал Мадрид имаше за противник Рома, като головата машина на "кралския клуб" наниза още две попадения в двете срещи и поведе своите към Единадесетата.

Коментарите около формата на Роналдо не спират, но в последните три срещи той успя да се разпише, като това дава надежди на феновете на най-успешния тим в Шампионска лига, че голмайсторът на тима отново ще започне да ниже гол след гол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички