1 099 дни по-късно приключи властването на Реал Мадрид в Шампионска лига


1 099 дни по-късно приключи властването на Реал Мадрид в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

1635 0

Тази вечер е финалът в Шампионска лига, който ще определи новия носител на най-ценния трофей в клубния футбол. Един от Ливърпул и Тотнъм ще прекъсне доминацията на Реал Мадрид, който в последните 3 години сяда на шампионския трон.

След 1 099 "белия балет" ще сдаде трофея и ще се надява през следващия сезон отново да го върне на "Сантяго Бернабеу". Серхио Рамос вдигна 11-ата, 12-ата и 13-ата купа в Милано, Кардиф и Киев, но тази година в Мадрид късметлията ше е Джордан Хендерсън или Юго Лорис.

В Реал са наясно, че този момент ще настъпи още като отпаднаха от Аякс през март месец. Спечелването на десетата Шампионска лига през 2014 година успя да намали напрежението в клуба и през 2016 отново срещнаха познатия си съперник - Атлетико (Мадрид) на финала. През 2017 година Реал отново написа история, като успя да защити трофея си, побеждавайки Ювентус на финала. Това бе само черешката на един от най-успешните сезони в последните години за мадридчани. А в края на миналия май сец сътвориха считаното за невъзможно - три поредни Шампионски лиги, което само затвърди, че това е техният любим турнир.

А каква е атмосферата в Мадрид часове преди финала - вижте в този материал.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички