Заплашиха Христо Стоичков със съд (ДОКУМЕНТ)


Заплашиха Христо Стоичков със съд (ДОКУМЕНТ)
Снимка: elmundo.es

2316 0

Футболната легенда на България Христо Стоичков е заплашен от съд за клевета. Предупреждението идва от членовете на Футболната федерация на Салвадор, чийто шеф Камата обвини в пряк ефир за проблемите на местния футбол и го нарече "крадец".

Става дума за шефа на федерацията Хорхе Рахо. В коментара си за представянето на националния отбор на страната в световните квалификации Стоичков нападна управлението на футбола там и най-вече неговия шеф. Той призова Рахо да се измита от поста си.

"Трябва да ги питате къде са парите от ФИФА за развитие на футбола!", каза българската звезда и заяви, че националите на Салвадор играят сърцато за страната си, но шефът на футбола им съсипал напълно и националния тим, и спорта като цяло.

Думите на Камата хвърлиха във възторг местните фенове, които вече поискаха оставката на Рахо и колегите му.

Салвадорската футболна федерация обаче пусна декларация, с която заплаши със съд бившия играч на Барселона и България. В документа, публикуван в социалните мрежи, директорите на федерацията изразяват съжаление, че обвиненията са отправени без никакво правно основание. Те се жалват, че това ще навреди на имиджа на футбола в страната.

Зад шефа си застават единодушно всички членове на изпълкома. Рахо казва, че е оклеветен и опозорен от Стоичков и няма да остави нещата така.

От Футболната федерация на Салвадор заявяват, че ще предоставят на местните и международните журналисти, които пожелаят, всякаква информация, с която могат да докажат, че в работата им няма корупция.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички