Валери Божинов: Сърцето ми остана в Парма


Валери Божинов: Сърцето ми остана в Парма

1998 0

Валери Божинов съжалява, че не e останал да играе повече време в Парма. Българският нападател на Тернана заяви пред gianlucadimarzio.com, че е много щастлив от факта, че отново играе в Италия.

"Сърцето ми остана в Парма. Спечелих приятели, бяха две прекрасни години.Ако можех да върна времето назад, щях да направя всичко, за да остана в Парма. Станах много близък с Галопа, който преживяваше тежък период с две травми на коляното. Вечеряхме заедно, семейството му ме канеше в тях, постоянно си гостувахме. Бяхме заедно в добро и лошо. Смятам, че във футбола имам най-близки отношения със Земан. Той не ми беше просто треньор, а нещо като баща. Той умее да намира нови таланти. Вижте работата му в Каляри, а преди това откри за играта Инсиние, Верати, Имобиле...Земан ти дава много, но трябва да знаеш как да си го вземеш. Той ми даде най-много," коментира българинът.

"Минах през Лече, Фиорентина, Ювентус и Манчестър Сити. Куфарът ми винаги е бил готов. Не мисля за пропуснатите възможности, защото гледам да бъда винаги позитивен. Съжалявам много за годината свързана с Калчополи, защото във Фиорентина имахме страхотен отбор начело с Лука Тони. Той вкара 31 гола, имам страхотни спомени от тази година. После преминах в Ювентус, но там не бях главният герой. Спечелихме сезона в Серия Б, а конкуренцията беше огромна. Съотборници ми бяха Дел Пиеро, Трезеге и Каморанези, а съквартирантът по време на лагерите бе Павел Недвед. Следващите две години бяха много тежки, заради травмите в Манчестър Сити. Скъсах връзки, а след това и ахилес, но това беше ценен опит в чужбина. Липсваше ми Италия. Тук ми харесва топлината на хората, добрата храна и хубавият живот. Италианският ми е вторият роден език, чувствам се като у дома си," каза още Валери Божинов.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички