Валентин Антов остави смесени чувства след дебюта си за Болоня в Серия А


Валентин Антов остави смесени чувства след дебюта си за Болоня в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

3589 0

Най-добрият защитник на България за 2020 година Валентин Антов направи своя дебют в Серия А. Бранителят започна като титуляр за Болоня при поражението от Каляри с 1:0 като гост в двубой от 25-ия кръг на италианското първенство.

Антов се задържа 75 минути на терена, преди да бъде заменен от Гари Медел. За времето, прекарано на терена защитникът остави добри впечатления с играта си, но имаше и два лоши момента, които оставиха своя отпечатък.

В 19-ата минута Каляри откри резултата чрез Даниеле Ругани, който се разписа с глава от корнер. В конкретната ситуация Антов нямаше вина, но именно българинът изчисти топката в корнер заради неразбирателство с вратаря на Болоня Скорупски.

Другият неприятен момент дойде в 26-ата минута, когато Антов влезе грубо в краката на противников играч и бе санкциониран с жълт картон. Официалното предупреждение значително ограничи действията на бранителя, но въпреки това той показа стабилност и не позволи да бъде пробит от противниковите нападатели.

Доскорошният бранител на ЦСКА остана на пейката на Болоня в няколко последователни мача, но днес настъпи неговият миг - срещу клуба, който държи правата на друг български национал - Кирил Десподов. В неделя Болоня гостува на Наполи от 21:45 часа българско време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички