Вадим Жук: Всички рефери се страхуваха да свирят мач със Стоичков


Вадим Жук: Всички рефери се страхуваха да свирят мач със Стоичков

6455 0

Белоруският футболен арбитър Вадим Жук признава, че българската звезда Христо Стоичков е бил истински кошмар за колегите му по времето, когато играеше в Барселона. По думите му легендарната осмица е обожавал да симулира и се е гневил винаги, когато реферите не са обръщали внимание на претенциите му.

За tribuna.com Жук си припомня:

"Освен топки, събирах фланелки на играчи. Например, след края на мача полуфинал на Шампионска лига между Барселона и Порто през 1994 г. съхраних фланелката на Христо Стоичков. Тогава каталунците спечелиха с 3:0. Два гола заби Стоичков и един Куман от наказателен удар.

Обикновено всички съдии в Европа се страхуваха да свирят мачове със Стоичков. Тогава Христо се разглеждаше като почти основен симулант. Въпреки това, аз нямах проблеми с него. Барселона поведе сравнително бързо и той не се наложи да заблуждава никого. Да, българинът имаше интересен маниер. Веднага след като паднеше, той поглеждаше към съдията. Ако той се намираше далеч от ситуацията, Стоичков започваше да недоволства", разказва разпалено Жук.

Той разкрива още, че след мача е отишъл на ресторант, а Стоичков се е присъединил към него и компанията му. "Говори за дъщерите си, като си и спомняхме за наши общи приятели в България", допълва белорусинът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички