Стоичков: Ван Гаал е селянин!


Стоичков: Ван Гаал е селянин!

2324 0

Поразяващата уста Христо Стоичков не забравя враговете си дори да си живее като бей в Маями. Ицата подпука за пореден път един от големите душмани във футболната си кариера - Луис Ван Гаал. Мениджърът на Манчестър Юнайтед от години се опитва да забрави скандалите с Модерния ляв, но устатият българин периодично го посипва с цветущи епитети. Така стана и в интервю на Стоичков за колумбийско радио. Водещите в студиото разпитваха надълго и нашироко Ицата за случващото се в световния футбол. Стоичков обаче отговори най-пламенно на въпроси за Ван Гаал.

„Дайте следващото име! Той е един селянин и дори не ми се иска да си губим времето да говорим за него”, отсече Стоичков цитиран от „Всеки ден”.

Войната между двамата избухна през втория период на Ицата като играч на Барселона. Холандецът бе треньор на каталунците, а българското шило - един от най-проблематичните му играчи. Стоичков си позволяваше да уронва авторитета на педантичния холандец публично. И настана страшен панаир. В един от случаите българинът имитираше движенията на Ван Гаал по време на открита тренировка за кеф на събралите се журналисти. Холандецът обаче не можа да преглътне друга гавра, когато Ицо се яви на занимание с очила като на треньора си.

Години по-късно Ван Гаал даде обяснение за войната си с българина.

„Когато Стоичков прекрачи границата на правилата, аз казах: „Марш към втория отбор!” Играчите дойдоха и ми казаха: „Не може да направите това, той е добър футболист”. А аз отвърнах: „Добре, нека е добър футболист, но трябва да е съгласен с правилата!” Е, той не беше и затова и до днес аз съм му жертвата”, коментира Ван Гаал.

Стоичков не подмина и други от „любимците си” - хората във ФИФА и УЕФА. „Много корупция се случи там. Това е един затворен кръг, там хората са едни и същи и не позволяват да влязат нови идеи. 80% от хората във ФИФА и УЕФА не знаят имената на футболистите, нито как се играе футбол. Те се интересуват единствено от публичност”, отсече Камата.

Българинът каза още, че е разтревожен от случващото се в любимия му клуб Барселона.

„Не знам в подробности какво се случва там, но изглежда, че се случват лоши неща, които притесняват хората. Особено нас, които сме минали през клуба и сме се борили да направим един голям клуб. Той от своя страна направи много за нас, направи ни по-добри. Затова никак не ми е приятно да слушам какви скандали стават там”, обясни Стоичков.

Българинът добави, че все пак е доволен от играта на тима и стиковката между големите звезди в отбора.

„Лео Меси е човек с характер на победител. Познаваме се много добре и отдавна. Лео е човек, който обича семейството и колегите си. Четох една статия на английски журналист. Той дори не знае кой е Меси. Въпросите му бяха като на англичанин, а той отговаряше като аржентинец - ясно и точно”, завърши Стоичков.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички