Стоичков се връща там, където спечели присмех и уважение?


Стоичков се връща там, където спечели присмех и уважение?

1357 0

Футболната легенда на България Христо Стоичков отново е спряган за завръщане към треньорската професия. Големият ни футболист може да стане треньор в Южна Африка, където ще поеме местния Орландо Пайрътс, съобщава "Ситизън".

Според изданието, настоящият треньор на тима е пътник, а "голямо име от чужбина" вече е дало съгласието си да поеме отбора. Съобщава се, че това име вече има опит в Южна Африка и се е представил добре начело на друг местен тим - конкурент на "пиратите", в навечерието на Мондиал 2010.

Всички индикации сочат, че става дума за Стоичков. Според информациите, бившият национален селекциионер на България ще пристигне в Южна Африка много скоро, за да се запознае с отбора си.

Както е известно, Стоичков пое Мамелоди Съндаунс през 2009 г., като постигна добри неща с африканците и е уважаван и досега в страната. В същото време Камата си спечели и присмех, след като даде любопитно интервю на развален английски след един от мачовете си с Мамелоди.

В момента българинът е спортен журналист и живее в Маями, а името му няколко пъти бе спрягано във връзка със завръщане в треньорската професия. Последният пример за това бе националният отбор на Казахстан.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички